cesare_prandeli
EURO 2012
Prandeli: Propustili smo više dobrih šansi

Italijanski selektor Chezare Prandeli rekao je da je njegov tim propustio više dobrih šansi na utakmici protiv Hrvatske, koja je večeras u Poznanju završena podelom bodova (1:1) u drugom kolu C grupe evropskog prvenstva.
-Šteta, trebalo je još u prvom poluvremenu da završimo posao. Ovo je bila idealna prilika za pobedu, ali dobro, još smo u igri za četvrtfinale. Živi smo i borićemo se do kraja – izjavio je Prandeli.
„Azuri“ su veoma dobrom igrom u prvom delu dominirali, nadmoćnost je krunisana sjajnim pogotkom veterana Pirla iz slobodnog udarca, ali je Mandžukić u nastavku doneo Hrvatima zasluženo izjednačenje.
-Imali smo više dobrih šansi u prvom poluvremenu i mogli smo bolje da prođemo. Međutim, ponestalo nam je energije. U nastavku smo bili pod pritiskom, odbrana je pogrešila i primili smo predvidiv gol. Momci su se do kraja borili za pobedu, ali nije išlo – rekao je Prandeli, čiji tim u poslednjem kolu C grupe igra protiv reprezentacije Irske, koju vodi bivši italijanski selektor Ðovani Trapatoni.
Hrvatski selektor Slaven Bilić bio je zadovoljan osvojenim bodom, istakavši da je rezultat „realan“.
-Čestitam momcima na dobroj utakmici, jer su Italijani vrhunska ekipa. Pokazali smo karakter, snagu i volju, vratili se u meč i odigrali fenomenalno drugo poluvreme – izjavio je Bilić.
On je naveo da je posle primljenog gola hrvatski tim malo promenio koncepciju i da je to doprinelo boljoj igri u nastavku.
-Ne zaboravimo da su Italijani važili za favorita, a na kraju smo mogli i da pobedimo. Ponosan sam na igrače, u drugom poluvremenu je bila prava Hrvatska, napadačka – smatra hrvatski selektor.
-Predstoji nam teška utakmica protiv Španije u poslednjem kolu. Međutim, ako smo pokazali kvalitet protiv Italijana koji nisu slabiji od Španaca, verujem da to možemo da ponovimo i protiv svetskih prvaka – poručio je Bilić.

Povezana vest:  Milan se navodno rapitivao za Vidića