Stadion-Grundenmoos1

EFAF PRELOMIO: Srbi na Holanđane u Sent Galenu!

Napokon prava i zvanična informacija iz EFAF. Srbija će u polufinalu Evropskog prvenstva C grupe igrati protiv Holandije 14. septembra u Sent Galenu u Švajcarskoj. U drugom meču, reprezentacija Švajcarske će igrati protiv pobednika kvalifikacione runde u kojoj će se sastati Rusija i Belorusija. Dva dana kasnije, 16.septembra, ekipa koju će predvoditi selektor Srbije Šon Embri, nadamo se, igraće i finale, a istog dana igraće se i meč za treće mesto.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SBB Vukovi u finalu regionalne lige CEFL

Ovo faktički znači da će reprezentacija Švajcarske, koja nas je pobedila 2007. godine u borbi za treće mesto,  biti i domaćin ovog turnira, čime će imati blagu prednost u odnosu na ostale reprezentacije. Iako će polufinalni meč odigrati u Hohenemsu, koji je u Austriji, dobro nam je poznato da je to mesto tik uz granicu sa Kao što je poznato, cilj reprezentacije Srbije je da se plasira u finale, a zatim i osvoji prvo mesto koje garantuje mesto na Prvenstvu Evrope 2013. godine , koje je planirano da se igra u Italiji.

Povezana vest:  Superliga: Pada odluka o plej-ofu

Utakmice će se igrati na Gründenmoos Stadium u Sent Galenu i Herreinried Stadium u Hohenemsu, gde inače igraju Blue Devilsi, članovi Sportklub CEFL lige. Zanimljivo je da je reprezentacija Srbije već jednom igrala na tom stadionu i to je bio jedan od prvih mečeva ikada odigranih. Tada se sastala upravo sa Blue Devilsima.

Zanimljivo je da na zvaničnom sajtu EFAF, uz ovu vest stoji da je Švajcarska na prethodnom prvenstvu C grupe izgubila jedino od Austrije, dok se pohvalno govori o brzom razvoju američkog fudbala u Srbiji. Takođe, navodise da su Švajcarska i Holandija među nacijama sa najdužom tradicijom ovog sporta u Evropi, ali podsećaju da je Rusija već osvajala C grupu Evropskog prvenstva, kada je pobedila Italiju 2003. godine u Kopenhagenu rezultatom 43:35. Nema šta, očekuje nas vrlo zanimljivo prvenstvo.

Povezana vest:  Petogodišnja novosađanka trenira američki fudbal