ronaldo_slavi_por_bih

EURO 2012

Ronaldo: Sada je sve moguće

 

Kristijano Ronaldo je večeras sa dva pogotka odveo Portugaliju u četvrtfinale prvenstva Evrope, a posle pobede nad Holandijom (2:1) ocenio je da njegov tim može da igra još bolje.

-Uspeli smo u našem velikom cilju i plasirali se u četvrtfinale. Sada nam predstoji utakmica protiv Češke, koja će biti teška, ali ćemo se potruditi da je dobijemo – izjavio je jedan od najboljih svetskih napadača.

Povezana vest:  Gradski derbi na Karaburmi, Partizan protiv Kragujevčana

-Sada je sve moguće – poručio je Ronaldo, dok selektor Paulo Bento smatra da će duel 21. juna u Varšavi predstavljati ozbiljan ispit za njegove izabranike.

-Prolaz u polufinale bio bi veliki uspeh, ali to neće biti nimalo lako. Moramo da igramo možda još kvalitetnije nego večeras ukoliko želimo da pobedimo Češku – rekao je Bento.

Povezana vest:  Anćeloti: Barselona je jaka, El klasiko će biti neizvestan

Holandski selektor Bert van Marvajk ocenio je da je Ronaldo presudio na večerašnjoj utakmici u Harkovu.

-Ronaldo je istrpeo velike kritike nakon prve dve utakmice i evo, sada je sve vratio. On je završio ceo posao večeras. Ali, to je fudbal, vidite koliko brzo stvari mogu da se promene – rekao je Van Marvajk.

On nije krio razočaranje nakon eliminacije sa šampionata i činjenice da je Holandija završila takmičenje u grupi bez ijednog boda.

Povezana vest:  Spartak za dan završio transfere trojice svojih igrača

-Morali smo da pobedimo sa dva razlike, tako da smo bili prinuđeni da rizikujemo i idemo napred. Dobro smo počeli, međutim, nije nam išlo u nastavku. Razočaran sam, ja sam odgovoran za debakl na ovom turniru, ali u ovom trenutku ne razmišljam o svojoj budućnosti – rekao je Van Marvajk, dodajući da ima ugovor do 2016. godine.