alessandro-del-piero

Del Pjero se oprostio od navijača Juventusa

 

Legendarni fudbaler Juventusa Alesandro del Pjero oprostio se danas od navijača kluba u kojem je proveo 19 sezona. Na dan kada mu ističe ugovor sa Juventusom, Del Pjero je objavio otvoreno pismo pristalicama kluba iz Torina.

-Od sutra ja više neću biti fudbaler Juventusa, ali ću uvek biti jedan od vas. Igrači prolaze, ali Juventus ostaje. Moji sada bivši saigrači su tu i želim im sve najbolje. Iznad svega ostaju navijači i crno-beli dres koji sam voleo, želeo i poštovao bez rezerve – kaže se u pismu Del Pjera.

Povezana vest:  Makeda se vraća u Mančester Junajted

Dej Pjero je istakao da ovo nije tužan trenutak za njega i da ne oseća kajanje ili nostalgiju.

-Sva sećanja, radosti, pobede i da budem iskren malo gorčine u poslednje vreme, sve te slike danas trepere pred mojim očima. Nedavno, pred odlazak na odmor, ispraznio sam ormarić, izašao iz svlačionice i zaustavio se na mestu gde su mi navijači često tražili autogram, slikanje ili jednostavno želeli da pozdrave. Ovaj put ja se zahvaljujem vama, kao što ste vi to radili meni – dodao je popularni „Pinturikio“.

Povezana vest:  Siti na prvom mestu, Ivanović i Milijaš strelci

Dej Pjero još ne zna gde će nastaviti karijeru, ali je rekao da „za njega počinje nova avantura i da je uzbuđen kao i pre 19 godina“. Del Pjero je u Juventus došao 1992. godine iz Padove, odigrao je 702 utakmice i postigao 289 golova. S Juventusom je osvojio pet Skudeta, Ligu šampiona 1996. godine, a navijači posebno cene što je ostao u Torinu kad je Juventus igrao u Seriji B.

Povezana vest:  Milan bez milosti protiv Kjeva