uefa-euro-2012-logo

Italija spremna da proslavi titulu

 

Nekoliko sati uoči početka finalne utakmice fudbalskog prvenstva Evrope, navijači Italije u Rimu, Milanu i ostalim gradovima širom zemlje zauzeli su mesta širom trgova, iako je temperatura oko 38 stepeni i ne deluje da će biti mnogo svežije. Italijanski mediji navode da su u Rimu, na mestu gde se nekada nalazio drevni Cirkus Maksimus, montirana četiri ogromna video bima, a gradske vlasti obezbedile su navijačima više od 300.000 flašica sa vodom.

Povezana vest:  Rodžers hvali Sterlinga: Kao Mesi

Na hiljade ljudi u kolonama su dolazile do ovog mesta, svi sa nekim obeležjima nacionalnog tima Azura i uz neizbežne pesme podrške. Centrom Rima patroliraju i ekipe hitne pomoći, jer su vremenski uslovi veoma nepovoljni, a izvesno je da će atmosfera biti dodatno „podgrejana“ od 20.45, kada će sudija Pedro Proensa označiti početak duela u Kijevu.

Povezana vest:  Inter ubedljiv, sigurna pobeda Napolija

Slična okupljanja počela su pre nekoliko sati i na čuvenom milanskom trgu Duomo. Poslednju i jedinu dosadašnju titulu prvaka Evrope selekcija Italije osvojila je 1968. godine, kada je posle ponovljene utakmice u finalu savladala Jugoslaviju sa 2:0.