sasa_ilic_produzetak

Saša Ilić produžio ugovor sa Partizanom

 

Dugogodišnji kapiten Partizana Saša Ilić produžo je danas ugovor do leta sledeće godine i najavio da će igrati dokle god bude mogao.

-Želim da se zahvalim ljudima iz kluba na svemu što pričaju o meni, na novom ugovoru. Pokušaću da opravdam njihovo poverenje, da pomognem klubu da osvoji duplu krunu i kvalifikuje se za Ligu šampiona – rako je Ilić na konferenciji za novinare na stadionu Partizan.

On je istakao da je jedna od tajni dugovečnosti sjajan odnos sa svim saigračima i mlađim i starijim, kao i činjenice da tokom dosadašnje karijere nije imao mnogo problema sa povredama.

Povezana vest:  Mesi produžio ugovor s Barselonom do 2018. godine

-U ovom trenutku jedino što želim je da budem zdrav, zato toliko i trajem. Kada budem osetio da više ne mogu, povućiću se sa terena – rekao je Ilić.

On je dodao da je zadovoljan sporovednim pripremama u Sloveniji i upozorio da crno-beli ne smeju da potcene ekipu La Valete, protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da od Ilića očekuje dobre partije i najavio da će po završetku igračke karijere ove sezone imati značajnu ulogu u klubu.

Povezana vest:  Ibrahimović zgromio Engleze u Stokholmu

-Saleta ne treba posebno predstavljati, on je istinska legenda kluba, jedan od najtrofejnijih i najefiksnijih igrača u istoriji kluba. Jednostavno, dovoljno je reći – jedan je Sale Ilić – rekao je Tumbaković.

On je naveo da mu je prva asocijacija na Ilića verovatno premijerni gol koji je vezni igrač dao u dresu Partizan protiv Borca iz Čačka pre 15 godina. Tumbaković je dodao kako je ekipa odradila pripreme, posebno drugi deo u Sloveniji. On je naveo da je evidentan napredak u igri i da očekuje pravu sliku crno-belih u kvalifikacijam za LŠ. On je dodao da prelazni rok još nije završen i da su mogući dolasci i odlasci u narednom periodu.

Povezana vest:  Rednap: Siti me naterao da odustanem od Belamija

Ilić je u dresu Partizana odigrao 578 utakmica i nalazi se na drugom mestu „večne liste“ fudbalera koji su odigrali najviše klupskih utakmica, iza neprikosnovenog Momčila Vukotić, koji je za crno-bele odigrao 791 utakmicu i postigao 339 golova. Za nacionalni tim odigrao je 37 utakmica i postigao četiri gola.