liga_sampiona_logoLIGA ŠAMPIONA

Domaćini favoriti u sutrašnjim okršajima

 

U revanš utakmicama osmine finala fudbalske Lige šampiona, koje su na programu sutra, sastaće se Barsleona – Štutgart i Bordo – Olimpijakos, a domaće ekipe biće favoriti za plasman među osma najboljih evropskih timova.

Branilac titule kontinentalnog prvaka nije oduševio u prvom meču u Nemačkoj, ali je nerešen rezultat (1:1), nakon veoma slabe igre u prvom poluvremenu, sasvim zadovoljavajući za Katalonce pred revanš na njihovom terenu.

Povezana vest:  Riberi: Ne interesuje me Real Madrid

Tim Đozepa Gvardiole je, sudeći prema izdanjima u španskoj Primeri, podigao formu i s obzirom na kvalitet igračkog kadra daleko je bliži plasmanu u četvrtfinale.

Ekipa Štutgarta igra preporođeno otkako je za trenera imenovan švajcarski stručnjak Kristijan Gros, koji je sa nejakim Bazelom nekada bio učesnik Lige šampiona.

Nemački predstavnik nije uspeo da kruniše bolju igru i inicijativu u prvom susretu, pa će večeras morati da pokuša da priredi prvorazredno iznenađenje na terenu zvanično najboljeg tima u Evropi.

Povezana vest:  Kros: Odličan završetak fenomenalne godine

U još boljoj situaciji od Katalonaca je Bordo, koji je u prvoj utakmici u Pireju pobedio atinske „crveno-bele“ sa 1:0. Pred pulenima Lorana Blana sada je lakši zadatak da potvrde kvalitet i rutinski eliminišu grčkog prvaka, kome „ne svetaju ruže“ ni u domaćem šampionatu.

Bordo je u takmičenju po grupama iza sebe ostavio ostavio dva velikana evropksog fudbala – Bajern iz Minhena i torinski Juventus – a eventualni novi uspeh Žirondinaca upotpuniće francusko slavlje, pošto je prošle sedmice Lion bio bolji od madirdškog Reala.

Povezana vest:  Bjelić: Hrvatskim navijačima zabranjen ulazak na stadion

Zanimljivo je da je Francuska jedini put imala dva klubva u četvrtfinalu najjačeg evropskog takmičnja 2004. godine, kada su su igrali Monako i Lion.