Aleksandar_Mitrovic25. KOLO NLB LIGE

Cedevita želi skalp Partizana

 

U pretposlednjem kolu NLB lige Cedeveita u sredu u Sutinskim vrelima dočekuje ekipu Partizana sa neskrivenom željom da ostvari najveću pobedu u sezoni.

Trostruki uzastopni šampion regionalnog takmičenja dolazi u Zagreb posle tri odigrane utakmice za samo pet dana i domaćini u tome više šansu da naprave iznenađenje i osvoje bodove koji bi ih odveli u kvalifikacije za Evrokup.

Osim toga, duel između Cedevite i Partizana u slučaju pobede domaćina najverovatnije bi Hrvatskoj doneo prevagu u duelu protiv srpskih klubova za najbolji dvogodišnji koeficijent u NLB ligi. To bi značilo da Hrvatska naredne godine u regionalnoj ligi ima zagarantovana četiri, a Srbija tri mesta.

Povezana vest:  Bogdanović 20, Bjelica 12 poena u porazu Sakramenta

-Propustili smo šansu da protiv Širokog obezbedimo sedmo mesto, a sada imamo priliku da to uradimo na teži, ali mnogo slađi način. Partizan je sjajna ekipa, najkvalitetnija na ovim prostorima i moraćemo da odigramo iznad svojih mogućnosti da bismo pobedili – rekao je trener Cedevite Slobodan Subotić.

Najbolji igrač Cedevite Marino Baždarić kaže da njemu i njegovim saigračima neće biti lako da do toliko potrebne pobede stignu u duelu protiv crno belih.

Povezana vest:  Morison: Napustiću košarku ako ne prođem u Portlandu

-Partizan je sigurno najkvalitetniji tim na ovim prostorima. Kako se bliži kraj sezone sve je bolji. Pored toga što imaju odlične igrače, odlično su vođeni, jer Vujošević godinama sve drži na visokom nivou. Partizan je svakako favorit i moramo da ga poštujemo, jer to nalažu njegovi rezultati. Samo se nadam da taj respekt neće prouzokovati i strah. Moramo se fokusirati, dati maksimum i onda možda možemo da napravimo iznenađenje – rekao je Baždarić.

Povezana vest:  Bogdanović vodio Sakramento od pobede nad Orlandom

Utakmica Cedevita – Partizan na programu je u sredu od 19 časova.