Lionel-MessiLIGA ŠAMPIONA

Barselona se prošetala do četvrtfinala

 

Aktuelni prvak Evrope Barselona plasirao se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u revanš meču osmine finala na svom stadionu veoma lako savladao Štutgart sa 4:0. U prvoj utakmici, koja je odigrana u Nemačkoj, rezultat je bio 1:1.

Branilac titule iskoristio je prvu pravu šansu za pogodak na utakmici. Igrao sa 13. minut, kada je Mesi preciznim udarcem izvan kaznenog prostora pogodio gornji ugao gola nemačkog tima. Domaća ekipa nastavila je u istom ritmu i posle prvog gola, a inicijativa joj se isplatila u 22. minutu. Mesi je ovaj put bio asistent, a njegovo dodavanja na najbolji mogući način iskoristio je Pedro Rodrigez i sa nekoliko metara zatresao mrežu.

Povezana vest:  Sutra odluka o žalbi Juventusa na suspenziju Krasića

U 55. minutu domaćin je mogao da postigne i treći pogodak, ali novu dobru asistenciju Mesija nije iskoristio Jaja Ture, čiji šut je završio pored stative. Argentinac Mesi je četiri minuta kasnije pokazao da se nalazi u fantastičnoj formi i, nakon što se „rolingom“ oslobodio čuvara, još jednim preciznim udarcem sa 18 metara postigao svoj drugi gol. Golman Štutgarta Jens Leman istakao se u 67. minutu kada je odbranio šut Pedru Rodrigezu koji se našao u veoma izglednoj poziciji za pogodak. Mesi je, četiri minuta pre kraja utakmice, prevario gotovo kompletnu odbranu Štutgarta i golmana Lemana, ali je lopta otišla pored gola.

Povezana vest:  Gradonačelnik Manauša ismejao britanske tabloide

Konačan rezultat u 90. minutu postavio je rezervista Bojan Krkić, posle asistencije Zlatana Ibrahimovića. Reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović odigrao je celu utakmicu za nemačku ekipu. Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona održaće se u petak u sedištu UEFA u švajcarskom Nionu.