Joachim Eckert

Podpredsednik Etičke komisije Blateru: Očisti FIFA-u ili odlazi
 
Nikad jasniju pretnju prvom čovjeku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepu Blateru uputio je podpredsednik Etičke komisije toga tela Joakim Eckert.
Nemac je u intervjuu za Focus poručio dugogodišnjem predsedniku da od FIFA-e napravi transparentnu organizaciju ili više neće biti na njenom čelu. Također, od svih je članova FIFA-e zatražio da u potpunosti budu kooperativni kad je u pitanju istraga protiv korupcije jer ih u protivnome očekuje kazna koja može sezati i do izbacivanja iz organizacije.
-FIFA mora postati potpuno transparentna i svi se transferi novca moraju istražiti. Članovi FIFA-e moraju davati informacije istražiteljima, a to se odnosi i na Blatera. Ili će očistiti organizaciju ili će otići – istakao je Ekert.
FIFA-u u poslednje vreme potresaju brojni korupcijski skandali – od sumnjive prodaje televizijskih prava do navodne kupovine glasova tokom lanjskih predsedničkih izbora. Novoformirana Etička komisija nema ograničenja u budžetu, a Ekert je naglasio kako se nada da će već do kraja godine riješiti prve slučajeve.

 

Povezana vest:  Luiz: Morinjo za mene nije specijalan