prosinecki_TRENING 26.06

Prosinečki: Ne osećam se sposobnim da više vodim Zvezdu

 

Hrvatski fudbalski stručnjak Robert Prosinečki odlučio je danas da podnese ostavku na mestu trenera Crvene zvezde.

-Sporazumno smo raskinuli ugovor. Dva meseca sam razmišljao i odlučio da odem. Žao mi je igrača, verujem u njih, ali ova odluka je samo moja, jer se više ne osećam sposobnim da vodim Crvenu zvezdu – rekao je Prosinečki na vanrednoj konferenciji za medije na Marakani.

On je dodao da mu me je neverovatno žao, ali da je takav život trenera i igrača.

Povezana vest:  Runi za tri minuta srušio Liverpul

-Imao sam veliku podršku navijača i ovo će i dalje biti moj klub. Crvena zvezda je veliki klub, najveći na Balkanu, ali postoje razni pritisci i klub trpi samo rezultate. Nije odlučio remi sa Radom, žao mi je zbog igrača i biću svim srcem uz njih protiv Bordoa. Možda moj odlazak bude dodatni stilumans za njih. Verujem da Zvezda ima šanse, iako Francuzi imaju iskusan tim – istakao je Prosinečki.

Povezana vest:  Bekam ne prelazi u Vest Hem

Prema njegovim rečima ne oseća se iskorišćeno, jer je godinu i po dana pošteno radio svoj posao.

-Ovaj tim ima veliku budućnost, devet reprezentativaca koji znaju da igraju, ali potrebno je vreme da se naprave rezultati. Osvojili smo Kup prošle sezone, očekujem i prvenstvo.

Na pitanje da oceni svoj rad Prosinečki je rekao:

-Možda je bilo gresaka, ali napravljena je ekipa koja ima budućnost. Možda nisam realan kad sudim o njima jer smo svaki dan zajedno. Hteo sam da igramo što bolje i imamo pobednički duh – poručio je Prosinečki.

Povezana vest:  Partizan: A šta je sa greškama na našu štetu?

Kako je naveo teška finansijska situacija u državi reflektuje se i na fudbalske klubove.

-Nemam nijednu drugu ponudu i trenutno ne razmišljam o tome – zaključio je Prosinečki.

Crvena zvezda je sinoć na startu prvenstva Srbije remizirala sa Radom 2:2, a u četvrtak uveče očekuje je prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Bordoa.

Kao najveći kandidat da nasledi Prosinečkog na klupi crveno-belih spominje se Aleksandar Janković, trenutno selektor mlade reprezentacije Srbije.