petar_barselona

FINALISTI PROJEKTA THE CHANCE 2012 U BARSELONI

Fudbalski klub Barselona ugostila je 100 finalista jedinstvenog fudbalskog takmičenja

Barselona, 20.avgust 2012. – Kompanija Nike objavila je spisak 100 finalista programa The Chance 2012, jedinstvenog globalnog programa koji fudbalerima-amaterima pruža priliku da se dokažu među elitom i podignu svoju igru na viši nivo. Ove godine, finalni događaj biće održan na čuvenom stadionu FK Barselona.

Projekat The Chance, koji je lansiran 2010.godine, omogućio je hiljadama talentovanih fudbalera da učestvuju u radionicama i treninzima najvišeg nivoa. Ovogodišnji program biće najkonkurentniji i imaće najviše internacionalnih učesnika, a u okviru njega 100 finalista imaće priliku da treniraju i igraju na stadionu i terenima jednog od najlegendarnijih fudbalskih timova. Sto finalista iz 55 zemalja birano je od marta ove godine, pod nadzorom vrhunskih svetskih trenera i skauta, između više od 100.000 prijavljenih učesnika iz celog sveta.

Povezana vest:  Kompletan UO FK Rad podneo ostavku

The_Chance12_Final_100_original

Tokom nezaboravne četiri nedelje, najboljih 16 od 100 finalista proći će intenzivne treninge i takmičenja u Barseloni, učestvovaće u vrhunskim treninzima, a imaće priliku i da se susretnu sa nekim od najrenomiranijih timova na svetu, među kojima su Mančester junajted i Juventus. Od njih 16, odabrana grupa igrača biće pozvana da trenira u okviru Nike akademije u Velikoj Britaniji koju je podržala i Engleska Premijer liga.

Povezana vest:  Leverkuzen odneo bodove iz Berlina

Finalisti su stigli u Barselonu 19. avgusta, i narednih nedelju dana će živeti i trenirati kao profesionalci.

“Očekuje nas izuzetno uzbudljiva nedelja. Ugostili smo 100 veoma talentovanih, mladih fudbalera i obezbedili im najbolje trenere i uslove kako bi im pomogli da pruže svoj maksimum i zasijaju na terenu. Ono što nam je posebno važno jeste činjenica da će, zahvaljujući savetima i treninzima, svaki igrač postati još bolji” rekao je Džimi Giligan, glavni trener Nike akademije.

Tokom nedelje, fudbaleri će trenirati na stadionu FK Barselone, a procenjivaće ih vrhunski treneri iz celog sveta. Osim treninga, igrači će moći da osete i jedinstvenu atmosferu grada kroz aktivnosti tokom nedelje.

Povezana vest:  Pritvoren predsednik Trabzonspora Sadri Sener

“Projekat The Chance je postigao veliki uspeh u 2012. To je jedinstveni program koji daje talentovanim mladim igračima iz celog sveta šansu da unaprede svoju igru, a ovih 100 finalista doživeće jedinstveno iskustvo koje nikada neće zaboraviti”, rekao je Karlos Homedes, globalni Marketing Direktor za fudbal u kompaniji Nike.

Najboljih 16 igrača će živeti život fudbalske zvezde i treniraće na najboljim stadionima i objektima širom sveta, pod strogim nadzorom klupskih trenera i skauta i imaće jedinstvenu šansu da budu zapaženi i osvoje profesionalni ugovor.