fk-javor-ivanjica-grb

Javor krajem meseca slavi 100. rođendan

 

Svečana akademija povodom obeležavanja stogodišnjice fudbalskog kluba Javor iz Ivanjice biće održana 30. avgusta u hotelu „Park“, a očekuje se dolazak prijatelja, bivših članova kluba, gostiju iz FSS i predstavnika ministarstva za sport i omladinu, najavio je danas direktor Tomislav Savić.

„Na svečanoj akademiji biće prikazan dokumentarni film o našem klubu, a nakon toga ćemo podeliti priznanja zaslužnim igračima, trenerima i svima koji su pomogli da Javor danas bude u fudbalskoj eliti“, kazao je Savić i dodao da će se odigrati prijateljska utakmica između veterana FK Javor i veterana reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati i tabela posle današnjih utakmica 23. kola

Govoreći o takmičarskoj sezoni 2012/2013, Savić je istakao da je želja svih „da Javor bude plasiran u bezbednoj zoni, odnosno da se ne bori za opstanak“.

-Tim je promenjen, dosta igrača je otišlo, a naš plan je da angažujemo talente, spremne da se dokazuju i usavršavaju uz igrače koji već imaju superligaško iskustvo – naglasio je direktor FK Javor.

Povezana vest:  Švajcarska i Kipar zamenili domaćinstva u kvalifikacijama

U varošicu pod Golijom prvu loptu doneo je student Milan Radojević 1912.godine, kada je i nikao ovaj klub, koji za 100 godina postojanja nikada nije menjao ime. Između dva rata Javor je bio veoma aktivan. Iznedrio je i dva tadašnja reprezentativca Dragana Jovanovića i Boška Petrovića.

Posle Drugog svetskog rata u Javoru su ponikli mnogi prvoligaški igrači i reprezentativci poput Srboljuba Krivokuće, Vladice Kovačevića, Petra Krivokuće i Radovana Krivokuće . Monografiju povodom obeležavanja stogodišnjice kluba sprema ivanjički novinar Emilijan Protić.

Povezana vest:  Slavoljub Đorđević: Pobedićemo sve probleme