aleksandar_jankovic_kzs_2011

Janković: Želimo da u Danskoj obezbedimo prvo mesto

 

Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je danas da njegovi fudbaleri žele da u utakmici protiv Danske u pretposlednjem kolu obezbede prvo mesto u Grupi četiri.

-Nalazimo se u samom finišu kvalifikacija, na prekretnici. Ovaj ciklus traje već godinu i po dana i uložili smo ogromnu energiju koja je rezultirala prvim mestom u grupi. Računica je više nego jasna, već u Danskoj želimo da pobedom obezbedimo prvo mesto i mirniji ulazak u baraž – rekao je Janković novinarima u Beogradu.

Janković koji je i trener Crvene zvezde, kazao je da ne veruje da će sinoćni poraz od Bordoa u baražu za Ligu Evropa mnogo uticati na fudbalere crveno-belih koji su članovi nacionalnog tima do 21 godine.

Povezana vest:  Mančester junajted kažnjen sa 20.000 funti

-Psihološki se sa njima radi svakog dana. Bio bi svojevrstan šok I da je Zvezda prošla, pa bi trebalo amortizovati celu euforiju. To su mladi momci, gledamo njihovo sazrevanje i stasavanje i ja nemam ni jedan odsto sumnje da će oni iz tog poraza izaći bolji i jači – kazao je Janković.

Jedini debitant na spisku selektora je 17-godišnji fudbaler Partizana Nikola Ninković.

-Ninkovićev poziv je došao kao stimulans i nagrada za mladog momka koji dosta dugo igra na visokom nivou u Partizanu i omladinskoj reprezentaciji Srbije – rekao je selektor mlade reprezentacije.

Povezana vest:  Sevilja sa mnogo problema pobedila Espanjol

Janković je istakao da će njegov tim pokušati da u poslednjem kolu pobedi i Makedoniju – zbog koeficijenta koji određuje nosioce za baraž koji predstoji nakon grupne faze.

-Status nosilaca za baraž određuje se na osnovu koeficijenta iz ovog i tri prethodna ciklusa, tako da je svaki bod bitan. Kada dođemo do baraža pričaćemo dalje, ne bih voleo da preskačem stvari. Danska je prva, ne bih ni o Makedoniji mnogo pričao. Sada smo na 90 minuta od baraža – objasnio je Janković.

Povezana vest:  Kristijano Ronaldo nije ozbiljnije povredjen

On je rekao da je njegov tim zahvaljujući dobrom radu dva kola pre kraja „drži sve konce u svojim rukama“.

-Velika mi je želja bila da kvalifikacioni ciklus završim sa reprezentacijom i zahvalan sam Savezu što mi je to omogućeno. Ovo što smo do sada uradili gradili smo na dva neuspeha u prethodnom ciklusu. Gradili smo tim koji pobeđuje, koji poštuje sebe, svoj rad i svakog protivnika i došli smo u situaciju da dva kola pre kraja držimo konce u svojim rukama – rekao je Janković.

Srbija će gostovati u Alborgu protiv Danske 7. septembra, dok će tri dana kasnije dočekati Makedoniju u Kruševcu.