falkao_porto_finale_liga_evrope

SUPER KUP 2012

Falkao doneo Atletiku evropski Superkup

 

Fudbaleri Atletika iz Madrida osvojili su trofej evropskog Superkupa pošto su večeras u Monte Karlu savladali ekipu Čelsija sa 4:1 (3:0).

Pobednik Lige Evrope srušio je kontinentalnog šampiona i zaslužeo osvojio značajan trofej. U izvanrednoj utakmici Atletiko je „razbio“ Čelsi i da su njegovi napadači bili precizniji mogao je da slavi uverljivijim rezultatom.

Madriđani su igrali impresivno, posebno u prvom poluvremenu, a briljirao je trostruki strelac, neverovatni Kolumbijac Radamel Falkao. Odbrana engleskog tima, predvođena Branislavom Ivanovićem, nije mogla ništa klasnom napadaču, koji skoro da je radio šta je hteo.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Real sa 1:0 slavio u Zagrebu protiv Dinama

Falkao je bio neuhvatljiv, brz, lukav, precizan, a onim što je prikazao na večerašnjoj utakmici potvrdio je da trenutno spada među najbolje svetske napadače.

Atletiko je briljirao, ne dopustivši prvaku Evrope ni najmanju šansu za eventualni preokret. Čelsi to večeras nikako nije ni mogao da uradi, jer je igrao slabo, bez ideje i potpuno bezopasno. Uspeo je samo da postigne počasni pogodak 15 minuta pre kraja utakmice, izvanredne predstave zahvaljujući prvenstveno ekipi iz Madrida.

Povezana vest:  Benitez: Morati kriv za loše rezultate Intera

Medalje i pehar igračima Atletika uručio je predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini. Španski tim osvojio je drugi trofej evropskog Superkupa, nakon što je isti uspeh ostvario 2010. godine.

Susret je odigran na stadionu Luj Drugi u prisustvu 14.312 gledalaca, a sudio je Damir Skomina iz Slovenije.

Strelci: Falkao u 6, 19. i 44. i Miranda u 60. za Atletiko Madrid, a Kejhil u 75. minutu za Čelsi.

Povezana vest:  Mediji: Benzema ostaje u Realu

Atletiko Madrid: Kurtoa, Huanfran, Miranda, Godin, Luis, Lopes (od 57. Rodriges), Suares, Gabi, Koke (od 80. Garsija), Turan, Falkao (od 86. Emre).

Čelsi: Čeh, Ivanović, Kejhil, Luiz, Kol (od 89. Bertran), Obi Mikel, Lampard, Ramireš (od 46. Oskar), Mata (od 80. Staridž), Azar, Tores.