jagodina_stadion

Milanović: Cilj je bolja fudbalska infrastruktura

 

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i predsednik Jagodine i novi Goran Milanović rekao je danas da će jedan od njegovih osnovnih ciljeva biti poboljšanje infrastrukture u prve dve lige u zemlji. Milanović je izabran za potpredsednika FŠ zaduženog za Super ligu i Prvu ligu Srbije. On je novinarima u Jagodini kazao da fudbal u Srbiji napreduje i da se to može videti po izgradnji stadiona.

Povezana vest:  Uefa čeka izveštaj delegata o navijačima Zvezde

-Jedan od osnovnih ciljeva i mog rada kao potpredsednika FŠ…biće koordinacija poslova oko toga da pojačamo aktivnosti vezane za poboljšanje infrastrukture na našim stadionima, jer sam ja ubeđen da je to jedini i najbolji mogući put za boljitak srpskog fudbala – kazao je Milanović.

On je ocenio da će na dobrim terenima talenat i radi „doći do izražaja“ i da će se tako klubovi približiti onima u Evropi. FSS je zamislio da se „fudbalska vlada“ konstituiše na resornom principu i da svako bude zadužen za određeni segment. Milanović je ocenio da je bilo „logično“ da on bude zadužen za lige.

Povezana vest:  Petković: Moramo da se okrenemo sebi i svojim problemima

-Na mnogo lokacija smo izgradili infrastrukturu u Srbiji i ojačali te fudbalske centre…Prethodnom periodu od tri-četiri godine u Srbiji, na primer, nije napravljeno osam mostova ili osam novih fabrika, a mi smo uspeli, u ovakvim teškim uslovima u kojima se država i društvo nalaze, da izgradimo sedam-osam novih stadiona – rekao je Milanović.

-Sa tog aspekta posmatrano fudbal u Srbiji poslednjih godina napreduje u ukupnom smislu, a ne govorim samo o takmičarskim rezultatima. Kada napravimo infrastrukturu, u narednom ciklusu od nekoliko godina, to će uspeti da dovede dotle da imamo i značajnije i kvalitetnije rezultate – kazao je novi potpredsednik FSS.

Povezana vest:  Ramos pauzira do kraja godine zbog povrede