FSS_logo

FSS: Fudbal nam je ugrožen, potrebna je pomoć države
 
Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na današnjoj sednici u Staroj Pazovi konstatovao je da je nasilje na fudbalskim stadionima eskalira i da je neophodna pomoć drrzave u rešavanju tog problema.
-Problemi sa nasiljem na fudbalskim utakmicama, nažalost eskaliraju i zatraženo je da se uključe svi adekvatni državni organi. U tom cilju, biće pripremljena i dostavljena pisana informacija, sa ukazom na sve probleme koji optereauju domaći fudbal. Na osnovu aktuelne situacije, može se reći da je fudbal ugrožen i da mu je potrebna pomoć – navodi se u saopštenju na sajtu FSS.
Na današnjoj sednici analizirana je i situacija u Trenerskoj organizaciji, a usvojen je izveštaj Privremenog organa, kojim rukovodi Miloljub Ostojić, zatim i Nacrt Pravilnika organizacije fudbalskih trenera FSS.
Na dnevnom redu bila je i tema licenciranja domaćih klubova za nastup na evropskoj sceni. Usvojen je novi Pravilnik FSS o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, a zaključak je da je situacija alarmantna i da svi klubovi koji žele da se nađu sledeće sezone u Evropi moraju da regulišu sva svoja dugovanja i ispune sve finansijske kriterijume.
Istgovremeno, na predlog direktora nacionalnih selekcija Save Miloševića i njegovog zamenika Mitra Mrkele produžen je ugovor sa selektorom A ženske reprezentacije Suzanom Stanojević do kraja narednog ciklusa.

 

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati 1. kola prvenstva Nemačke