Sinisa_Mihajlovic_FSS_1

Mihajlović: Đorđević se bolje uklapa u moj sistem igre

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da se Filip Đorđević bolje uklapa u njegov sistem igre od Nikole Đurđića i da zato nije pozvao napadača švedskog Helsinborga za prijateljski meč protiv Čilea.
-Đorđević se bolje uklapa u moj sistem igre od Đurđića, koji po igrama i formi takođe zaslužuje poziv i biće pod našom pažnjom za neke naredne utakmica. Nisam hteo da ovaj put pozivam igrača koji nema priliku da zaigra jer na spisku već imam dovoljno napadača – rekao je Mihajlović u Kući fudbala u Staroj Pazovi, gde je saopštio spisak reprezentativaca.
On je dodao da Zoran Tošić nije pozvan, jer se uverio u njegove mogućnosti tokom kvalifikacija, kao i da je Neven Subotić bio u planu da igra protiv Čilea, ali se defanizvac Dortmunda povredio.
-I u ovoj utakmici cilj će biti povoljan rezultat, ali i provera igrača koji su do sada manje igrali. Tu mislim na Petrovića, Maksimovića, odnosno neke igrače koji do sada nisu bili u reprezentaciji pod mojim vođstvom, kao sto su Rukavina, Lomić, Đorđević. Alen Stevanović je debitovao za A rerezntaciju Srbije protiv Belgije, ali sam u dogovoru s njim i njegovim trenerom u klubu, odlučio da ovaj put ne dobije poziv jer nije u formi koja je potrebna za igranje u reprezentaciji – rekao je Mihajlović.
Mihajlović je istakao da je zbog povrede izostao Nenad Krstičić, koji je dobio poziv uoči kvaliufikacionih mečeva protiv Belgije i Makedonije.
Selektor je ponovo demantovao medijske spekulacije da je atmosfera u reprezentaciji narušena posle poraza od Belgije i Makedonije.
On je istakao da su oscilacije u igri mladih fudbalera normalna pojava i da je svesno ušao u rizik sa podmlađivanjem nacionalnog tima. 
-Ništa drugo ne bih preduzeo ni da sada ponovo počinjem selektorski mandat. Ja i dalje verujem u momke koji su do sada igrali i dobijali moje poverenje. Znao sam da će biti teškoća na svakom koraku, ali volim što je teško. Sve fudbalske kritike apsolutno prihvatam. Kad nema rezultata i kad se ne uradi očekivano, logično je da bude kritika rada selektora koji je najodgovorniji za rezultat. Poštujem sve to, izabrao sam da radim posao u kome su to očekivane pojave – zaključio je Mihajlović.
Utakmica između Srbije i Čilea biće odigrana u sredu, 14. oktobra, na stadionu AFG arena u Sent Galenu.

Povezana vest:  Svetski mediji oduševljeni igrom Španaca