zoran_lakovic_gensek_FSS

Laković: Nije mi jasno zašto Hrvati prave dodatnu tenziju
 
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković izjavio je danas da mu nije jasno zašto Hrvati podižu tenziju pred kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo u Brazilu, koja će se igrati u martu 2013. godine u Zagrebu.
Selektor Hrvatske Igor Štimac kazao je juče da će pozvati generale Anta Gotovinu i Mladena Markača da izvedu početni udarac u utakmici Hrvatska – Srbija.
Njih dvojicu juče je Apelaciono veće Haškog tribunala oslobodilo krivice za progon srpskog stanovništva iz Kninske krajine 1995. godine, poništivši prvostepenu presudu kojom je Gotovina bio osuđen na 24 godine zatvora, a Markač na 18 godina zatvora.
-Pomenuta gospoda neće nam izvoditi početan udarac nigde, pa ni u Zagrebu. Nije mi jasno zašto se pravi bespotrebna tenzija pet meseci pred utakmicu, koju ionako cela Evropa smatra za meč visokog rizika. Sve ostale stvari koje ne spadaju u domen fudbala i sporta Fudbalski savez Srbije neće komentartisati – izjavio je Laković za medije.
Fudbalski savez Hrvatske juče je pozvao dvojicu generala da budu gosti na prvoj narednoj utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, u martu iduće godine protiv Srbije.
Na pitanje da li misli da će Gotovina i Markač doći na utakmicu, Laković je kazao da je to „njihova stvar“.

 

Povezana vest:  Ubijen bivši fudbaler Čelsija