FUDBALSKA-LOPTAŽreb odredio raspored utakmica u četiri grupe

 

Fudbalska reprezentacija Engleske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine počeće 3. septembra utakmicom sa Bugarskom pred domaćom publikom, odlučeno je danas žrebom u Tel Avivu.

Engleska će poslednju utakmicu igrati 7. oktobra 2011. godine kada će gostovati u Crnoj Gori. Domaćini crnogorskim fudbalerima Englezi će biti 12. oktobra sledeće godine.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Mršava pobeda Barse, poraz Almerije, remi Valensije i Atletika

Crna Gora će takmičenje poceti duelom sa Velsom, takođe pred domaćom publikom, a za rivale u Grupi G imaće i Bugarsku i Švajcarsku.

Raspored utakmica žrebom je odlučen i u Grupama B, F i H, pošto timovi u tim grupama nisu uspeli da se dogovore o terminima susreta.

Učesnici Grupe B biće reprezentacije Rusije, Irske, Slovačke Makedonije, Jermenije i Andore. Grčka, Hrvatska, Izrael, Letonija, Gruzija i Malta igraće u Grupi F, a Portugal, Danska, Norveška, Island i Kipar u Grupi H.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa F: Ivanović dvostruki strelac, debakl Žiline

Portugalci će u prvom kolu biti domaćini Kipru, a u poslednjem će putovati na megdan Danskoj.

Hrvatska će takmičenje u Grupi F početi gostovanjem kod Letonije, koju će ugostiti u poslednjem kolu.

Makedonija će prvi meč u Grupi B igrati u Slovačkoj čija će joj reprezentacija biti protivnik i na kraju kvalifikacija.

Plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj automatski će izboriti pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija. Preostalih osam drugoplasiranih ekipa ići će u baraž.

Povezana vest:  Totenhem na leto igra u Južnoj Africi