marko_pantelic_sa_zastavomPantelić: Nastup na Mundijalu je vrhunac karijere

 

Fudbalski reprezentativac Srbije Marko Pantelić izjavio je da će nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi predstavljati vrhunac njegove igračke karijere.

-To je iskustvo koje se nikada ne zaboravlja, vrhunac u karijeri svakog fudbalera. Mnogo sam slušao o Mundijalu i sada želim da budem deo toga. Radujem se turniru u Južnoj Africi. Očekujem odlično takmičenje, sa puno dobrih utakmica i lepih golova – rekao je Pantelić.

Povezana vest:  Ekvador sa Kastiljom na SP

Napadač Ajaksa istakao je da ne sumnja da će se naći na spisku selektora Radomira Antića za Mundijal.

-Ne vidim zašto se ne bi našao na spisku. Redovno igram u Ajaksu, a trener zna kakav sam i koji su mi kvaliteti – kazao je Pantelić.

Reprezentacija Srbije na Mundijalu će igrati u Grupi D sa selekcijama Nemačka, Gane i Australije.

-Igrao sam četiri sezone u Nemačkoj, tako da će ta utakmica za mene biti posebna. Imam prijateljski odnos sa mnogim nemačkim igračima – rekao je Pantelić, koji je od 2005. do 2009. igrao za berlinsku Hertu.

Povezana vest:  Karadžić: Želimo da unapredimo saradnju sa Kinom

Pantelić je ocenio da će utakmice prvog kola na Mundijalu značajno uticati na plasman ekipa u drugi krug turnira.

-Nekoliko ekipa je u konkurenciji za osvajanje svetske titule. Pripreme za Mundijal biće veoma važne, kao i rezultati mečeva prvog kola. Naravno, odlučivaće i trenutna forma igrača, a uvek vam je potrebno i malo sreće za dobar rezultat – istakao je on.

Povezana vest:  Janković: Sedam golova za samopouzdanje

Pantelić je izjavio i da je zadovoljan dosadašnjim partijama u amsterdamskom Ajaksu.

-Sviđa mi se Amsterdam, ljudi su prijateljski nastrojeni, a grad je lep. Plasirali smo se u završnicu kupa i želimo da osvojim to takmičenje. U holandskom prvenstvu smo drugi, ali još uvek imamo šanse za titulu. Želimo da igramo u Ligi šampiona sledeće sezone – zaključio je Pantelić, koji je do sada postigao devet golova za Ajaks.