jelensuperliga logo21. KOLO JELEN SUPER LIGE

Derbi na Marakani, Partizan čeka šansu

 

Derbi utakmica 21. kola Super lige igraće se u nedelju od 18 sati u Beogradu gde će lideri srpskog prvenstva, fudbaleri Crvena zvezda, dočekati petoplasiranu Vojvodinu u meču u kome će morati da pobede kako bi se zadržali na čelu tabele.

Velika pažnja javnosti biće usmerena na suđenje, koje je izazvalo ogromnu polemiku na utakmicama i Zvezde i Vojvodine u prethodnom kolu.

Zvezda je tada savladala Smederevo sa 2:1, po mnogima uz pomoć arbitra Maja Vujovića koji je crveno-belima dosudio sporan penal, treći na pet dosadašnjih utakmica u prolećnom delu sezone.

Povezana vest:  Tužilac tražio oštre kazne za Donija i Atalantu

Vojvodina, sa druge strane, trvdi da je oštećena, pošto joj je zbog navodnog ofsajda poništen gol u sudijskoj nadoknadi duela sa Partizanom u kome je poražena sa 1:2.

Upravo bi Partizan mogao da bude najveći dobitnik iz duela Zvezde i Vojvodine, pošto bi sve osim pobede domaćeg tima crno-belima dalo priliku da preuzme prvo mesto na tabeli. Uslov je da se u subotu od 15 sati pobedi na gostovanju BSK-u iz Borče.

Povezana vest:  Poginuo radnik na stadionu u Sao Paulu

Istog trenutka počeće još pet utakmica Super lige.

Biće nastavljena borba za treće mesto na tabeli za koje trenutno, pored Vojvodine sa 30 bodova, konkurišu i Spartak i OFK Beograd sa 33 boda.

Spartak će dočekati poslednjeplasirani Čukarički i pokušati da dokaže da je poraz od Hajduka bio samo loš dan. Čukarički će, posle pobede nad BSK-om od 1:0, probati da i drugi put u sezoni ostvari dve pobede u nizu.

Povezana vest:  Ibrahimović: Nisam ja za kapitena

OFK Beograd će, posle tri uzastopne pobede, pokušati da na strani savlada i Smederevo.

Metalac, koji je sa 12 osvojenih bodova u proteklih pet kola najprijatnije iznenađenje prolećnog dela sezone, biće domaćin Mladom Radnikom, dok će čačanski Borac putovati u Kruševac na megdan Napretku, a Jagodina ugostiti Hajduk.

Rad i Javor će u Beoradu igrati drugu nedeljnu utakmicu, koja će, za razliku od susreta Zvezde i Vojvodine, početi u 15 sati.