fa-logo

FS Engleske razočaran odlukama UEFA

Fudbalski savez Engleske (FA) kritikovao je večeras Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) zbog, kako je naveo, blagih kazni za srpski savez zbog incidenata na utakmici u Kruševcu u oktobru.

„Razočarani smo odlukama UEFA, pogotovo kada su u pitanju uvrede na rasnoj osnovi. Da budem jasan, rasizam je neprihvatljiv u bilo kom obliku i ne bi smeo da bude deo fudbala. Scene koje smo videli u Kruševcu su tragične i smatramo da današnjim kaznama UEFA nije poslala dovoljno jaku poruku“, kazao je generalni sekretar FA Aleks Horn.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 11. kola, strelci i tabela Super lige

UEFA je kaznila mladu selekciju Srbije igranjem jedne kvalifikacione utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama, a Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra zbog incidenata na meču sa Engleskom u Kruševcu.

Pored toga suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri meča), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri meča), Nikola Ninković (dva meča). Po dve godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.

Povezana vest:  Stanković: Voleo bih da postanem direktor reprezentacije

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dve selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Srbija bez Žigića i Fejse u Mariboru

Predstavnici engleskog saveza, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski savez i reprezentaciju.

FSS je sproveo internu istragu posle koje je sa godinom neigranja u nacionalnom timu, „najratobornije“ Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnju zabranu rada.