aleksandar_jankovic_1_trening

Zvezda objavila plan pripema, igraće barem 12 utakmica

 

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je danas da je planirano da na pripremama za prolećni deo sezone u Turskoj odigra 12 utakmica, ali da spisak rivala nije konačan i da su moguće promene. Crveno-beli će u prvom delu igrati protiv turskog trećeligaša Ejupa 21. januara, 24. protiv nemačkog četvrtoligaša Berlina i tri dana kasnije sa ruskim Amkarom.

Kako je planirano, u drugom delu priprema koji će se obaviti od 8. Do 20. februara takođe u Turskoj, Zvezda će igrati protiv austrijskog Rida, gruzijske Lokomotive, slovačkog Slovana, Šana iz Lihtenštajna, švedskog Esbjerga, danskog Randersa, rumunskog Petroluls, amatera austrijskog Salcburga i na kraju sa šampionom Ukrajine Šahtjorom.

Povezana vest:  FS Bahreina suspendovao klubove iz šiitskih oblasti

-Tokom prve faze svi igrači će dobiti pođednaku minutažu, odnosno igraće po 45 minuta. Nakon toga, u drugom delu pripremnog perioda igraćemo utakmice skoro svaki dan, i igrači će na terenu provoditi po 90 minuta – rekao je trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Vezista crveno-belih Luka Milivojević istakao je da njegov klub može da nadoknadi šest bodova zaostatka za vodećim Partizanom na tabeli Super lige, ali samo ako se dobro spremi.

Povezana vest:  Ceni postigao 89. gol u karijeri

-Došle su informacije da su pripreme kod trenera Jankovića izuzetno naporne, ali ne znam kod kog trenera nisu. Još nismo ni počeli sa radom, a ispada da se žalimo. U interesu nam je da se spremimo maksimalno kako bismo na proleće od prvog meča sa Javorom krenuli u seriju pobeda – istakao je Milivojević.

On je rekao da je svestan da se klub nalazi u nezavidnoj situaciji I da od njega i njegovih saigrača mnogo zavisi put stabilizacije Zvezde.

Povezana vest:  Bajern se žali UEFA-i zbog ponašanja Holanđana

-Mislim da možemo da stignemo prednost rivala… I ne želim da ‘mislimo’, već da je anuliramo i osvojimo prvenstvo. U toku jesenje polusezone u jednom trenutku bili smo i na minus osam, bili smo prvi na tabeli, a na kraju mogli smo da završimo sa tri boda manje u odnosu na ‘večitog’ rivala da nismo izgubili od Vojvodine. Sve to pokazuje da je prednost dostižna – rekao je Milivojević.

Fudbaleri Zvezde okupiće se u sredu, 9. januara.