engleska_logo32. KOLO PREMIJER LIGE

Blekburn pobedio Barnli

 

Fudbaleri Blekburna pobedili su danas Barnli sa 1:0, u utakmici 32. kola engleskog prvenstva, i učvrstili se u sredini premijerligaške tabele. 
Jedini gol na utakmici postigao je Dejvid Dan u 20. minutu iz jedanaesterca. Sudija je dosudio penal pošto je golman Barnlija Brajan Jensen oborio Martina Olsona. 
Blekburn se posle 11. pobede u Premijer ligi popeo na 10. mesto na tabeli sa 41 bodom, dok Barnliju predstoji teška borba za opstanak. 
Barnli, koji u Premijer ligi igra prvi put posle 1976. godine, nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli sa 24 boda i ima tri boda manje od ekipa koje nisu u zoni ispadanja. 
Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola. 
Fudbaleri Liverpula pobedili su danas Sanderlend sa 3:0 i ostali u trci za četvrto mesto na tabeli, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. 
Dvostruki strelac u pobedi Liverpula bio je španski reprezentativac Fernando Tores, koji je postigao golove u 3. i 60. minutu, a u strelce se u 32. minutu upisao i Glen Džonson. 
-Dobro smo igrali i nadam se da ću postizati još golova. Imamo još šest utakmica do kraja sezone i moramo da nastavimo dobro da igramo – rekao je Tores. 
Liverpul se ovom pobedom sa šestog popeo na peto mesto na tabeli sa 54 boda i ima četiri manje od četvrtoplasiranog Totenhema, koji ima utakmicu manje. 
U posleđoj utakmici 32. kola sutra igraju Mančester siti i Vigan. 

Povezana vest:  Prosinečki: Nisam nezadovoljan, ali može bolje

Rezultati:

 

Barnli – Blekburn 0:1 (0:1)

Dan 20(pen)

 

Odigrano u subotu:

Birmingem – Arsenal 1:1

Čelsi – Aston Vila 7:1

Hal – Fulam 2:0

Totenhem – Portsmut 2:0

Vest Hem – Stouk 0:1

Vulverhempton – Everton

Bolton – Mančester Junajted 0:4

Ponedeljak, 29. mart:

21,00: Mančester Siti – Vigan

Povezana vest:  Veličanstveni trofej Svetskog prvenstva u Beogradu