fk_sloboda_uzice
Sloboda neće realizovati menicu do 25. januara
 
Fudbalski klub Sloboda iz Užica neće realizovati menicu iz decembra prošle godine najkasnije do 25. januara, odnosno dok se ne deblokira račun FK Crvena zvezda, saopšteno je danas.
-Spremni smo i Sloboda prihvata da menicu iz decembra 2012. Godine neće realizovati dok se ne deblokira račun FK Crvena zvezda, a to je najkasnije do 25. januara 2013. godine. To podrazumeva da je obaveza beogradskog kluba da do 25. januara uplati decembarsku i januarsku ratu iz sporazuma u ukupnom iznosu od 141.361,38 eura – navodi se u saopštenju koje je potpisao Predsednik Upravnog odbora kluba Dragan Subotić.
U saopštenju na sajtu Slobode upućenom predsedniku, potpredsedniku I generalnom sekretaru beogradskog kluba, navodi se da subotički klub podržava nastojanja da se Crvena zvezda konsoliduje, ali da ne može da prihvati jednostrane i isključive zahteve, jer to podrazumeva „svesno urušavanje našeg kluba – kao što je za vas FK Crvena zvezda svetinja, to je za nas FK Sloboda“.
-Naše povlačenje blokade računa FK Crvena zvezda uslediće odmah posle potpisa sporazuma i preuzimanja potrebne prateće dokumentacije koja ide uz sporazum – kaže se u saopštenju i dodaje da će užićki klub do 15. januara čekati na odgovor.
U saopštenju se ističe da Crvena zvezda nije poštovala dogovor, zbog čega je Sloboda bila primorana da uzme pozajmice radi finansijske stabilnosti kluba, na koje plaća kamatu, a koju nije uračunala Zvezdi.
-Zbog ovakvog vašeg neprofesionalnog odnosa prema našem klubu, naše funkcionisanje dovedeno je u pitanje, jer dugujemo zarade igračima, zaposlenima, dobavljačima i državi. Nismo u prilici da izmirimo potraživanja prema dvojici bivših igrača koji su protiv nas vodili spor pred Arbitražnom komisijom i zbog čega su nam zabranjeni transferi u januarskom prelaznom roku – navodi se.
Sloboda potražuje od Zvezde novac za transfere igrača Filipa Kasalice i Nikole Maksimovića. Prema ugovoru, beogradski klub trebalo je da izmiri dugovanja do 15. marta 2012. godine.
-Vi ste treća garnitura ljudi, u roku od godinu dana, koji u ime i za račun FK Crvena zvezda pregovara o transferima za Kasalicu i Maksimovića, ali to nije problem Slobode već vaš. U tom period imali smo preko 10 dogovora, kontakata, protokola, koji na žalost ni u jednom slučaju kao klub niste poštovali – navodi se.
-Obećali ste da će našem klubu biti uplaćeno 40.000 eura, a da do polovine januara možemo očekivati realizaciju procenta koji nam pripadaju od prodaje prava na Maksimovića. Neprihvatljivo, peprincipijelno i nedosledno je da budete naš dužnik, a da u više navrata nađete rešenje da isplatite vaše igrače, a mi nismo bili u mogućnosti to da učinimo – dodaje se u saopštenju.
Iz Slobode su poručili da sportskim rezultatima, ponašanjem i odnosu prema drugima žele da budu pozitivan primer u srpskom fudbalu, ali I da nameravaju da uspostave uspešnu saradnju sa Zvezdom.
Povezana vest:  Savićević: Nadam se još većoj minutaži sledeće sezone