dejan_lekic_fk_cz_vs_vojvodinaPonovo radi Lekić

 

Reče Nikola Lazetić da je Dejan Lekić ustvari bio na uskršnjem postu i da zato nije davao golove, objašnjavajući tako na duhovit način zašto je Zvezdin golgeter od novembra bio bez gola na zvaničnim mečevima.

– Izgleda da sam ranije prekinuo taj post, neka mi ne zamere. Šalu na stranu, sada se lakše diše. Ne možete ni da zamislite koliko mi znače ovi golovi. Oni su zaista proizvod cele ekipe jer videli ste da su mi saigrači omogućili da ostanem sam i lako zatresem mrežu oba puta – kaže Dejan Lekić.

Mladi napadač koji je pre godinu dana igrao u trećoj ligi Srbije ističe da mu je jedino važan uspeh kolektiva, ali da sada shvata koliko je bitno i da napadači budu u formi.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati 13. kola i tabela Serije A

– Meni je zaista kolektiv ispred pojedinca ali moj post je počeo da opterećuje celu ekipu. Svi su samo čekali da postignem gol, mislim na javnost i evo sada se to desilo. Nadam se da će sada pritisak popustiti.

Kad je tako ne čudi što je Dejan Lekić pre deset dana odlučio da promeni broj telefona i nestane iz medija na neko vreme.

– I sada se izvinjavam medijima ako ih moje ćutanje ometa u poslu ali zaista je tako bolje. U jednom trenutku sam počeo da „iskačem iz frižidera“, a golova nema. Sve mi se desilo u šest meseci i nisam želeo da ljudi pomisle kako sam postao „jedan od onih“. Zato je bolje da ćutim i radim, dajem golove. Pričaćemo, ima vremena.

Povezana vest:  Potsmut sutra ostaje bez devet bodova

Lekić objašnjava kako se osećao na utakmici sa Vojvodinom, do prvog gola.

– Ako se sećate počelo je onom šansom gostiju a onda sam imao priliku da glavom zatresem mrežu ali lopta je prošla pored stative. Pomislio sam da će opet biti još jedan meč u kojem se mučimo i u kojem ne postižem gol, odnosno izgaram na terenu ali bez rezultata. Na svu sreću usledila je fenomenalna asistencija Lazetića i posle je sve bilo lakše.

Osvrtanje na partiju kapitena i najiskusnijeg igrača je neminovno posle Vojvodine.

– Lazetić nas je nosio sve. Svaka mu čast. Mnogo nam znači kad je u timu, zaista smo drugačiji sa njim i bez njega.

Povezana vest:  Dodić: Radnički bio bolji, ali moji igrači su uporni

A publika, to je za Dejana Lekića posebna priča.

– Stvarno, „niko Zvezdo nema to što imaš ti“. Neverovatno je da nas na svakom meču na Marakani u proseku prati po 14.000 navijača i da taj prosek još dižemo iz kola u kolo. To je zaista pokazatelj ko su navijači Zvezde i kako vole svoj klub. Svi ostali klubovi zajedno nemaju toliku posetu. Da ne moram da budem na terenu i ja bih bio na severnoj strani. Ionako me saigrači zezaju da ne znam da se odvojim od atletske staze ispod „severa“ kad se završi utakmica. Ma samo da stignemo do cilja i slavićemo svi zajedno danima – kaže Dejan Lekić.