Testiranje reprezentacije, Marko Marjanovic i Nikola Stojic_ Milo_ Tomic i Nenad Babovic 2VESLANJE
Najbolji Stojić i Marjanović
Poslednje kontrolno testiranje veslačka reprezentacija Srbije pred prve međunarodne regate u predstojećoj sezoni održano je danas na regatnoj stazi na Adi Ciganliji.
Današnje testiranje predstavlja završetak serije testova kandidata za reprezentaciju koji su sprovedeni u prethodnom pripremnom periodu, tokom priprema u Beogradu, Tivtu i Italiji. Na osnovu tih rezultata biće određen i konačan sastav veslačke reprezentacije Srbije i formirane posada za izuzetno jako takmičenje „Croatia Open“, koje će biti održano sredinom aprila u Zagrebu.
Pred članove seniorske reprezentacije bio je postavljen veoma težak zadatak da deonicu od 2000 m, koliko iznosi dužina staze na zvaničnim regatama, preveslaju pet puta, sa pauzama od samo dva minuta između serija. Juniori su imali nešto lakši zadatak, istu deonicu su prešli četiri puta.
Marko Marjanović i Nikola Stojić nastavili su seriju najboljih rezultata na testiranjima reprezentacije i definitivno se istakli kao prvi dvojac srpskog veslanja. Prosečno su deonicu od 2000m prelazili u vremenu 7:05,4. Laki veslači Nenad Babović i Miloš Tomić, za najboljim teškim dvojcem zaostaili su tek nešto više od  2 sekunde po seriji, što predstavlja izuzetno dobar rezultat za laki dvojac bez kormilara.
– Izuzetno sam zadovoljan rezultatima Marka Marjanovića i Nikole Stojića kao i Nenada Babovića i Miloša Tomića. Obe posade su postigle najbolje lične rezultate što je siguran znak da se u pripremnom periodu radilo izuzetno dobro i kvalitetno, te da je izvršeno odlično tempiranje forme pred međunarodnu regatu u Zagrebu. Na ostalim veslačima je da svojim radom i zalaganjem poprave individualni rezultat – izjavio je selektor Nebojša Ilić.
Današnjim rezultatima mesto u reprezentaciji definitivno su obezbedili i Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar i Miljan Vuković, koji će u Zagrebu nastupiti u disciplini četverac bez kormilara, dok će Miloš Stanojević i Nemanja Nešić veslati dubl skul za lake veslači.  Potencijalni kandidati za mladu reprezentaciju Srbije, nakon završetka pripremnog perioda, su Luka Đorđević, Igor Lucić, Igor Perzić i Dušan Bogičević, na kojima je da, odličnim nastupima na prvim međunarodnim regatama u sezoni, potvrde svoje mesto među najboljim srpskim veslačima.
Prva međunarodna regata u predstojećoj sezoni, na kojoj će nastupiti članovi naše reprezentacije očekuje nas za nešto manje od dve nedelje, u Zagrebu.  Regata „Croatia Open“ će se održati 11. i 12. aprila i predstavlja najjače veslačko takmičenje u prvoj polovini aprila, na kome se očekuje se učešće preko 1.500 sportista. Biće to odlična prilika da se proveri forma naše reprezentacije ali i oceni uspešnost prethodnog pripremnog perioda.
Povezana vest:  PLIVANJE SP ŠANGAJ, Lokti postavio svetski rekord na 200 metara mešovito