mladi slavlje

Ćurčić selektor mlade reprezentacije Srbije

 

Fudbalski savez Srbije (FSS) imenovao je danas Radovana Ćurčića za selektora mlade nacionalne reprezentacije. Ćurčić, bivši trener ivanjičkog Javora i u jednom periodu vršilac dužnosti selektora A državnog tima, vodiće mlade srpske fudbalere u narednom takmičarskom ciklusu ka prvenstvu Evrope 2015. godine u Češkoj. Na sastanku Odbora za hitna pitanja FŠ, kojim je predsedavao predsednik FSS Tomislav Karadžić, za selektora ženske kadetske reprezentacije Srbije izabran je Goran Sretenović, a za koordinatora instruktorske službe Milan Đuričić, sa mandatom do septembra ove godine, do kada su pod ugovorom i instruktori nacionalnog saveza.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Održan organizacioni sastanak uoči polufinala Kupa

 Usvojen je i predlog Trenerske komisije FSS oko sastava budućeg Stručnog odbora, čiji predsednik će biti Branko Babić. Za članove Stručnog odbora izabrani su Aleksandar Janković, Sergej Ostojić, Marko Stojanović, Miloljub Ostojić, Branko Babić, Ljubiša Tumbaković, Miodrag Martać, Marko Nikolić, Milan Rastavac, Aca Kovačević i Savo Milošević.

 Takođe je odlučeno da se Đorđe Stefanović isključi iz Izvršnog odbora FS Srbije, jer više nije član FK Crvena zvezda, koja ga je predložila u članstvo. Umesto Stefanovića, na nekoj od narednih sednica IO biće izabran novi član ovog tela.

Povezana vest:  Lampard se pridružio Vilji u Njujorku

 Milivoj Mirkov je na period od godinu dana izabran na funkciju komesara za bezbednost FSS, koju je obavljao i do sada. Mirkov je na prošloj sednici imenovan i na mesto oficira za integritet FSS.

 Ovom prilikom Mirkov je članovima Odbora za hitna pitanja FŠ podneo izveštaj o radu u 2012. godini i predstavio plan aktivnosti na smanjenju nasilja na fudbalskim utakmicama do početka prolećnog dela prvenstva. Na kraju je analizirana i informacija o predstojećoj prijateljskoj utakmici između reprezentacija Kipra i Srbije, koja će biti odigrana 6. februara u Nikoziji.

Povezana vest:  Gaskojn ostao bez krova nad glavom