Igor StimacŠtimac: Srbi imaju puno talenta i silno ih respektujem

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je danas da je selekcija Srbije tim sa puno talenta, ali i iskustva i da sa mnogo respekta očekuje predstojeći međusobni duel u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu.
-Među Srbima neću nikoga naglašavati. Dobra su ekipa, odlučili su se na pravac stvaranja za sutra, a to je težak put. Imaju puno talenta, ali i iskustva i treba ih silno respektovati i na jedan respektabilan način dočekati utakmicu – rekao je Štimac na današnjoj konferenciji za medije u Zagrebu, na kojoj je saopštio imena igrača za mečeve sa Srbijom i Velsom.
On je dodao da su obe utakmice izuzetno važne i da će biti posebno važno prepoznati „pražnjenje“ igrača posle meča sa Srbijom, bez obzira na rezultat.
-Čekaju nas dva poluvremena – Srbija i Vels. Na nama je da prepoznamo pražnjenje igrača uoč Velsa, jer Srbija donosi velike tenzije. Utakmica uzima najmanje energije, više uzima sve ono oko utakmice. Mi moramo da osvežimo ekipu, kroz trening i psihološki – poručio je Štimac.
Njegov prvi asistent Alen Bokšić, koji je igrao u meču dve selekcije 1999. godine, kada je tadašnja Jugoslavija izborila remi 2:2 i plasirala se na prvenstvo Evrope, istakao je da je došlo vreme za revanš.
-Ovakve utakmice čekaju se i pamte se godinama. Kada smo igrali 2:2 u Zagrebu pamtimo po loš?em, ali sada imamo priliku za revanš. Imamo odličan tim, pun stadion i favoriti smo. Igrači doživljavaju utakmicu kao istorijsku, zbog istorije, imena protivnika i našeg prestiža. Jedino što nam nedostaje je jedno 45-50.000 ulaznica – istakao je Bokšić.
Na Štimčevom spisku nalazi se 26 igrača:
Golmani: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monako), Dario Krešić (Lokomotiva Moskva).
Odbrana: Vedran Ćorluka (Lokomotiva Moskva), Darijo Srna (Šahtjor), Josip Šimunić (Dinamo), Gordon Šildenfeld (PAOK), Ivan Strinić (Dnjepar), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Lion).
Sredina terena: Arijan Ademi (Dinamo), Ivan Rakitić (Sevilja), Milan Badelj (Hamburg), Niko Kranjčar (Dinamo Kijev), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Inter), Samir (Dinamo), Ivan Perišić (Volfsburgh), Josip Radošević (Napoli).
Napad: Mario Mandžukić (Bajern), Eduardo Da Silva (Šahtjor), Ivica Olić (Volfsburg), Nikica Jelavić (Everton), Mladen Petrić (Fulam), Nikola Kalinić (Dnjepar).
Hrvatska će 22. marta u Zagrebu dočekati Srbiju, a četiri dana kasnije gostuje Velsu u Svonsiju.

Povezana vest:  Runijeva povreda bila opasna po život