leo messi

„Mesijev način igre“ – izložba u Barseloni posvećena najboljem fudbaleru sveta

Adidas je predstavio „Mesijevu galeriju“, novu izložbu u Barseloni posvećenu najboljem fudbaleru sveta, Leu Mesiju. Otvaranju galerije u centru Barselone, koja će tokom narednih mesec dana biti otvorena za posetioce, prisustvovao je i sam Mesi.
Galerija predstavlja još jednu fazu u adidas „Tim Mesi“ kampanji koja slavi Mesijeve izvanredne veštine, stil i dostignuća. Kampanja obuhvata lansiranje prve Mesijeve adizero f50 kopačke sa potpisom i stvaranje posebne adidas linije sa potpisom ovog slavnog fudbalera. Reč je o veoma retkom priznanju, zahvaljujući kojem se Mesi pridružio maloj grupi adidasovih sportskih ikona koji su dobili ovakvu počast. Tako najbolji fudbaler sveta, sada ima sopstveni brendirani portfolio proizvoda.
Galerija poseduje mnoštvo suvenira i eksponata iz čitave Mesijeve karijere, uključujuči i četiri uzastopne FIFA Zlatne lopte koje je osvojio od 2009. do 2012. godine. U ovom jedinstvenom prostoru nalaze se i oprema i zvanične lopte sa prepoznatljivih utakmica i turnira, uključujući i lopte sa Olimpijskih igara iz 2008., Svetskog kupa za fudbalere ispod 20 godina iz 2005., i finala Lige šampiona 2009. i 2011. godine i svih takmičenja koje je Mesi osvojio sa Argentinom i Barselonom.
U galeriji su izložene istorijske adidas kopačke koje je Mesi nosio tokom karijere. Tu su adizero f50 kopačke koje je nosio kada je postigao dva gola protiv Real Betisa i oborio rekord od 85 postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini koji je postavio Gerd Miler 1972. godine. Pored njih, tu su i adidas TUNiT kopačke iz finala UEFA Lige šampiona 2009. održanog u Rimu, koje je Mesi, sad već slavno, poljubio nakon pogotka.
Govoreći na otvaranju galerije, Mesi je istakao: „Veoma sam počastvovan što sam na otvaranju ove galerije koja donosi toliko uspomena iz moje dosadašnje karijere. Neverovatno je videti sve ove stvari na jednom mestu, nadam se da će i moji fanovi doći i uživati u ovoj izložbi. Želim da se zahvalim njima na svakodnevnoj podršci, kao i adidasu koji mi pomaže da igram na mom najvišem nivou.“
Ostali predmeti odnose se na prethodne adidas kampanje u kojima je Mesi učestvovao. To su, pre svega, lansiranje miCoach f50, prve pametne fudbalske kopačke iz 2011., kampanja miadidas iz 2012. godine kada je Mesijevim fanovima omogućena jedinstvena prilika da dizajniraju par adidas kopački koje će on nositi, kao i poslednja, „Tim Mesi“ kampanja lansirana u 2013. godini i Mesijeva kolekcija patika i odeće.
Tim Mesi lansirana je prošle nedelje objavljivanjem legendarnog videa „Mesijeva mantra“ na kojem je zabeležena Mesijeva filozofija i vodilja u fudbalu. Snimak naglašava atribute, ponašanje, i vrednosti koje čine Lea najcenjenijim i najinspiraativnijim fudbalerom sveta.
Tim Mesi će okupiti fanove putem onlajn aplikacije na Facebook-u. Nakon što se priključe, fanovi će imati ekskluzivan uvid u Mesijev svet sa jedinstvenom vezom sa samim Leom. Kroz kampanju, adidas će omogućiti fanovima da se približe Mesiju više nego ikada.
Mesijevi fanovi će moći da slave svog heroja i igraju kao Mesi i zahvaljujući njegovoj kolekciji patika i odeće, uključujući i adizero f50 kopačku sa njegovim potpisom.
Pridruži se Tim Mesi na facebook.com/teammessi ili se uključi u razgovor na Twitter-u @TeamMessi. Pogledaj galeriju na Facebook-u putem ‘Messi Gallery by adidas’.

Povezana vest:  Vojvodina šampion šeste sezone MOZZART Zlatne lige