goran_stevanovic_profil_trener_fkpartizan

Stevanović traži pobedu protiv Spartaka

 

Trener Partizana Goran Stevanović rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Spartaka, ali da njegovi fudbaleri zbog zaostatka na tabeli nemaju izbora, već da moraju da pobede.

Fudbaleri Partizana u subotu od 18 sati dočekuju ekipu Spartaka, u utakmici 22. kola Super lige Srbije. Aktuelni šampion Srbije zaostaje dva boda za liderom prvenstva Crvenom zvezdom.

-Očekujem sličnu utakmicu kao protiv BSK-a. Spartak je trećeplasirana ekipa na tabeli, ima igru i dobar ambijent i dolaze nam posle pobede u prošlom kolu. Ali, svi znaju koje su naše ambicije, pretendujemo na najviši plasman. Nemamo mnogo izbora, kao ni u prethodnim mečevima, idemo na dobar rezultat i pobedu – rekao je Stevanović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Mbape prijavio nezakonito korišćenje imena u reklami

Partizan je u prošlom kolu pobedio BSK iz Borče sa 2:1, golom Marka Jovanovića u sudijskoj nadoknadi vremena. Stevanović je rekao da je posle utakmice razgovarao sa fudbalerima i skrenuo im pažnju šta nije valjalo.

On je istakao da bi svi u ekipi trebalo da razmišljaju pozitivno, pošto su crno-beli ovog proleća ostvarili pet pobeda i jedan nerešen rezultat.

-Igraćemo na mnogo boljem terenu nego što je to bilo prošle nedelje. Tada nismo igrali dobro, nismo mogli da dođemo do pasa, ali smo ipak pobedili. Od Partizana se očekuje dobro da igra, a mislim da smo ostavili dobar utisak u prvenstvu. Volim kritike, jer kada padnemo, to se odmah primeti. A mi ćemo se truditi da ne padnemo – poručio je trener Partizana.

Povezana vest:  Borusija Dortmund pobedom počela novu sezonu

Na pitanje novinara da prokomentariše izjave predsednika Partizana Dragana Đurića, koji je rekao da crno-beli igraju loše, strateg srpskog šampiona rekao je da je, posle korektnog razgovora, zajedno sa fudbalerima dobio podršku uprave.

-Moram da poštujem mišljenje ljudi iz uprave kluba. Razgovarali smo i objasnio sam situaciju u kojoj se nalazimo. Našli smo pozitivno rešenje. Nema potrebe da se oko toga diže pompa u medijima – rekao je on.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Parovi osmine finala Lige Evrope

Stevanović je istakao da je veliki problem za Partizan to što će šest igrača putovati sa reprezentacijom Srbije u Japan, na prijateljsku utakmicu.

-To je ogroman problem za nas. Partizan je zaslužio da mu se izađe u susret i prepolovi spisak na tri igrača. Čeka nas paklena sezona i potreban nam je svež tim – rekao je Stevanović.

Sve utakmice 22. kola Super lige Srbije igraju se u subotu.