tomislav karadzic kzn hajat

Karadžić: Ne mogu da polemišem sa čovekom kome se sudi

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić odgovorio je danas na optužbe nekadašnjeg prvog čoveka FSS Zvezdana Terzića i poručio da ne može da polemiše sa čovekom koji je sudski procesuiran zbog navodnih malverzacija u fudbalu i čiji je kredibilitet svakako doveden u pitanje.
Terzić je pre nekoliko dana poslao mejl članovima Skupštine FSS u kojem ih je pozvao da je krajnje vreme za akciju i smenu Tomislava Karadžića, koji, kako je naveo, srpski fudbal vodi u propast.
-Podsetio bih da je pre mesec dana održana redovna sednica Skupštine FSS i na njoj smo, kao i uvek, razgovarali o svim temama – otvoreno i analitički. Toj sednici nije prisustvovao član Skupštine Zvezdan Terzić kao predstavnik OFK Beograda. Samim tim, propustio je mogućnost da na za to adekvatnom mestu otvori i temu o kojoj danas govori. Nije ignorisanje, ali ne smatram da sam dužan da danas, kada je on iz određenih razloga to odlučio, odgovaram na njegova mišljenja. Uz to, smatram da kao predsednik FSS ne treba da ulazim u polemiku sa čovekom koji je sudski procesuiran zbog navodnih malverzacija u fudbalu. Samim tim, i njegov kredibilitet je svakako doveden u pitanje – naveo je Karadžić u izjavi za zvanični sajt FSS.
Protiv Terzića se trenutno na Višem sudu u Beogradu vodi proces zbog zloupotrebe službenog položaja i sumnje da je od prodaje tri fudbalera OFK Beograda – Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Stanića prisvojio oko četiri miliona evra.
Ukoliko se dokaže krivica preti mu kazna od dve do 12 godina zatvora.

Povezana vest:  Marković posle EP napušta funkciju predsednika FS Hrvatske