marko nikolic fk rad vs indjija

Nikolić: Rad se približio Evropi

Trener fudbalera Rada Marko Nikolić rekao je da je najvažnije da je njegov tim zabeležio treću uzastopnu pobedu na domaćem tertenu i da se današnjim trijumfom nad Spartakom približio plasmanu u evropska takmičenja.
-Drago mi je da smo nastavili seriju uspeha na domaćem terenu, ali je najvažnije da smo osvojili nova tri boda i sada smo dva boda udaljeni od mesta koja nas vodi u Evropu…Raduje me što treći meč u nizu nismo primili gol i vidi se da je igračima stalo – rekao je Nikolić novinarima.
Rada je savladao Spartak sa 1:0, u ranije odloženoj utakmici 19. Kola Super lige Srbije. Nikolić je ocenio da je Rad odličnim rezultatima u polusezoni prevazišao očekivanja.
-Do kraja je ostalo sedam kola, mi smo na dva boda od Evrope, iako nam je u polusezoni otišlo sedam igrača. Sada imamo neke nove ambijcije. Što se tiče današnjeg meča otvorili smo izvanredno, ali u poslednjih 15 minuta je bilo malo nezgodno – rekao je Nikolić.
Trener Spartaka Petar Kurćubić rekao je da je Rad bio bolji tačno za taj jedan gol.
-Kada primite gol u prvom minutu to uveliko odluči pobednika. Rad je bio bolji u prvih 20 minuta, a posle smo mi polako ušli u meč, kontrolisali igru i stvarali svoje prilike. Mnogo toga smo promašili, a i Rad se dobro branio. Kada se sve sabere bili su bolji tačno za taj jedan gol – rekao je Kurćubić.

Povezana vest:  Zidan: Utakmica sa Borusijom kao finale