UEFA-Liga-Evrope

LIGA EVROPE

Čelsi dočekuje Bazel, Benfika juri prednost Fenerbahčea

Fudbaleri Čelsija dočekaće sutra na Stamford Bridžu Bazel u revanš utakmici polufinala Lige Evropa, dok će Benfika kod kuće pokušati da nadoknadi minus od jednog gola iz prvog meča protiv Fenerbahčea. Još uvek aktuelni prvak Evrope, Čelsi, slavio je u četvrtak u gostima protiv Bazela sa 2:1, a švajcarska ekipa je u Londonu već igrala ove sezone.

Povezana vest:  Garsija na leto odlazi iz Rome, zamena Macari

Bazel je u četvrtfinalu Lige Evropa u Londonu remizirao sa Totenhemom 2:2, pa tako ekipa Rafaela Benitesa neće imati lak posao. Čelsi ove sezone nije postigao očekivane rezultate pošto neće odbraniti titulu šampiona Evrope, neće osvojiti titulu u Premijer ligi, a u polufinalu FA kupa ispao je od Mančester sitija.

U drugoj utakmici, od 21.05 u Lisabonu igraće Benfika i Fenerbahče, gde turska ekipa brani 1:0 iz Istanbula. Dvostruki evropski šampion Benfika u utakmicu ulazi posle pobede nad Maritimom od 2:1 u prvenstvu, posle koje je ostala na četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Portom.

Povezana vest:  Fudbalski reprezentativci Argentine bojkotuju medije

Sa druge strane, Fenerbahče je nakon preokrerta slavio protiv Kajserispora sa 2:1 i tako ostao na sedam bodova zaostatka za vodećim Galatasarajem. Napadač Galatasaraja Musa Sov rekao je da je za klub plasman u polufinale LE veliki uspeh, a da bi eventualni prolaz u finale bio još veći.

-Bilo bi sjajno i za turski fudbal, kao i za klub da izborimo plasman u finale. Mi smo do sada postigli veliki uspeh, ali ne mogu da zamislim kako bi tek bilo da pobedimo večeras. Učinićemo sve da to i učinimo – rekao je Sov.

Povezana vest:  Partizan prodao Abubakara, Živković napustio pripreme