liga_sampiona_logoCSKA i Inter sutra za polufinale Lige šampiona

 

Fudbaleri CSKA iz Moskve pokušaće sutra, u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona, da nadoknade zaostatak iz prvog meča i postanu prvi ruski tim od 1991. godine koji se plasirao u polufinale najelitnijeg evropskog takmičenja.

Inter je prošle nedelje u prvoj utakmici u Milanu pobedio sa 1:0, golom Dijega Milita. Italijanskom šampionu pored pobede odgovara i nerešen rezultat, kako bi došao do polufinala Lige šampiona, prvi put posle sedam godina.

Povezana vest:  Donji Srem pobedio Spartak golom iz penala

-I pored neuspeha u prvoj utakmici ostali smo pozitivni. Mislim da poraz od 0:1 u Italiji nije veliki problem. Moramo da postignemo gol, ali i da je bilo 0:0 mi bismo išli na pobedu, pošto igramo na svom terenu – rekao je defanzivac CSKA iz Moskve Aleksej Berezucki.

-Mislim da imamo 45 odsto šansi za prolaz u polufinale. Nismo uspeli da sačuvamo mrežu u prvoj utakmici, nismo bili na nivou ni u napadu i nemamo više prava na grešku – dodao je on.

Povezana vest:  adidas predstavlja novi dres FK Partizan za sezonu 2015/2016

U ruskom timu zbog suspenzija neće biti reprezentativca Srbije Miloša Krasića i Evgenija Aldonjina.

-Nažalost, neću moći da pomognem saigračima, ali mislim da imamo šanse za prolaz, pogotovo što igramo na svom terenu – rekao je Krasić.

Fudbaleri Intera su u nedelju doputovali u Moskvu i danas će obaviti trening na veštačkom terenu stadiona Lužniki. Aktuelni šamopion Italije sa mnogo samopouzdanja ulazi u sutrašnji meč, posle pobede nad Bolonjom od 3:0.

-Tim je dobro odigrao utakmicu, osvojili smo tri važna boda i ostali na čelu tabele. Takođe, dobili smo mnogo samopouzdanja pred revanš sa CSKA – rekao je Tijago Mota, dvostruki strelac u prvenstvenoj pobedi.

Povezana vest:  Ronaldo pozvan kao svedok odbrane Berluskoniju

U timu Intera biće i Mario Baloteli, koji je protiv Bolonje igrao prvi put posle pauze od pet utakmica zbog nesuglasica sa trenerom Žozeom Morinjom.

Utakmica između CSKA Moskve i Intera igra se sutra od 18.30, dok se u drugom polufinalnom duelu, od 20.45 sastaju Barselona i Arsenal.