liga_sampiona_logoLIGA ŠAMPIONA

Mančester i Bordo jure zaostatak

 

Fudbaleri Mančester junajteda, aktuelni vicešampioni Evrope, sutra će pred svojim navijačima imati težak zadatak da nadoknade gol zaostatka iz prvog meča sa Bajernom u četvrtfinalu Lige šampiona i to možda bez najboljeg igrača Vejna Runija.

Drugu utakmicu večeri igraće Bordo i Olimpik Lion, koji je u prvom susretu stekao prednost od 3:1.

Mnogo veću pažnju javnosti, ipak, privlači mogućnost da se među četiri najbolja tima Lige šampiona ne plasira trostruki prvak Evrope Mančester junajted.

Bajern je prvi duel u Minhenu rešio u svoju korist sa 2:1, iako je Junajted vodio sa 1:0 upravo zahvaljujući golu Runija, koji je sa pet pogodaka ove sezone drugi strelac Lige šampiona, iza Kristijana Ronalda čiji je Real već eliminisan.

Povezana vest:  Kristić: Ranjeni lav je najopasniji

Pobednički gol Bajern je, ipak, postigao u sudijskoj nadoknadi, a situaciju za Mančester je pogoršala i povreda Vejna Runija, koji je na početku te akcije izvrnuo zglob.

Prve prognoze bile su da će engleski reprezentativac morati da pauzira dve do tri nedelje, ali se Runi oporavlja znatno brže, pa mediji spekulišu o mogućem nastupu već na sutrašnjoj utakmici.

Povratak Runija u tim ulio bi veliko samopouzdanje u tim Mančester junajteda, pošto je ono dodatno opalo posle subotnjeg poraza od Čelsija od 1:2 i gubitka liderske pozicije u engleskom prvenstvu.

-Uveren sam da možemo da meč sa Bajernom pred našom publikom iskoristimo da se uzdignemo. Već smo to radili mnogo puta – istakao je iskusni Rajan Gigs, koji se nada četvrtom uzastopnom učešću u polufinalu Lige šampiona.

Povezana vest:  Sulejmani bez britanske radne dozvole

Trener Bajerna Luj van Gal, sa druge strane, nada se da će u Mančesteru moći da računa na Arjena Robena, koji zbog povrede lista nije igrao u Minhenu.

-Nadamo se da će moći da igra, ali moraćemo da sačekamo i vidimo – rekao je Van Gal, koji strepi i zbog činjenice da je Mančester postigao gol u gostima te da bi mu za plasman u polufinale bila dovoljna i pobeda od 1:0.

Protivnik Mančestera ili Bajerna u polufinalu biće bolji iz dvomeča Olimpika i Bordoa.

Olimpik posle prvog meča ima veliku prednost, ali će na gostovanju kod Bordoa biti oslabljen izostankom suspendovanog Lisandra Lopesa, dvostrukog strelca na prvom susretu. U timu neće biti ni Sidnija Govua.

Povezana vest:  SEDMO KOLO PRVE LIGE SRBIJE, Zemun nerešeno sa Sremom, slavili Mladi radnik i Novi Pazar

Bordo će pokušati da se vrati u pobedničku seriju koju mu je prošle nedelje prekinuo Olimpik. Pre toga Bordo je pobedio na sedam uzastopnih utakmica u Ligi šampiona, računajući i sve četiri na svom terenu.

Posle Olimpika, Bordo je izgubio i od Nansija, pa više nije na čelu prvenstva Francuske.

-Ove sezone smo prvi put u ovakvoj situaciji. Tri uzastopna poraza utiču na moral ekipe. Trenutno ne ličimo niti igramo kao aktuelni šampion Francuske – kazao je kapiten Bordoa Alu Dijara, koji nije igrao u Lionu.