Juan Mata Chelsea Everton

Čelsi u LŠ, Arsenal u kvalifikacijama, Totenhem u LE

Fudbaleri Čelsija takmičiće se naredne sezone u grupnoj fazi Lige šampiona pošto su danas na svom terenu pobedili Everton sa 2:1 i tako izborili treće mesto uprvenstvu ispred Arsenala.
Arsenal je na gostovanju slavio protiv Njukasla sa 1:0 i tako izborio četvrto mesto i kvalifikacije za najjače evropsko takmičenje.
Fudbaleri Totenhema slavili su pred svojim navijačima protiv Sanderlenda sa 1:0, a aktuelni šampion Engleske Mančester junajted, na oproštaju trenera ser Aleksa Fergusona, na gostovanju u veoma uzbudljivom meču je remizirao sa Vest Bromvič Albionom 5:5.
Čelsi je protiv Evertona poveo u sedmom minutu nakon udarca Huana Mate, koji je savladao Tima Hauarda.
Gosti iz Liverpula, na oproštaju trenera Dejvida Mojsa, izjednačili su u 14. minutu preko Stivena Nejsmita, dok je direktan plasman „plavcima“ iz Londona doneo Fernando Tores u 76. minuta.
Arsenal je protiv Njukasla slavio golom Lorena Koščelnog u 52. minutu i tako došao do tri boda, koji su ekipi Arsena Vengera donela četvrto mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.
Totenhem je sjajnim golom Gereta Bejla sa oko 25 metara u 88. Minutu pobedio Sanderlend, koji je meč završio sa desetoricom igrača, pošto je Dejvid Von isključen u 75.
Mančester junajted je protiv VBA dvaput imao prednost od tri gola, ali je Albion za šest minuta u finišu utakmice došao do izjednačenja (5:5) i tako odlazak ser Aleksa Fergusona u penziju učinio manje lepim.
Fudbaleri Liverpula pobedili su kod kuće poslednjeplasirani Kvins Park Rendžers sa 1:0 golom Filipa Kutinja u 23. minutu, a poslednji meč u karijeri odigrao je legenda „crvenih“ Džejmi Karager.
Drugoplasirani Mančester siti porazom je okončao sezonu, pošto je kod kuće izgubio od Noriča sa 3:2, dok je Fulam slavio protiv Svonsija sa 3:0, a Vest Hem trijumfovao protiv Redinga sa 4:2.
Vigan i Aston Vila remizirali su 2:2, dok su Sautempton i Stouk odigrali 1:1.
Naredne sezone u Čempionšipu takmičiće se KPR, Reding i Vigan, dok su direktan plasman u Ligu šampiona izborili Mančester junajted, Mančester siti i Čelsi, a kvalifikacije za LŠ igraće Arsenal.
Totenhem će igrati u Ligi Evrope.

Povezana vest:  Landro blizu prelaska u Monako