Nikolina i Olivera Moldovan 2013KAJAK
Zlatni Dragosaljević i sestre Moldovan

Kajakaški nastavljaju trofejni niz ove sezone na međunarodnoj sceni. Dva zlata i bronza učinak je reprezentacije poslednjeg dana SK u češkim Račicama.Marko Dragosavljević bio je zlatni u k-1 200m, sestre Moldovan „overile“ prvo mesto iz Segedina u k-2 200m, a dvosed Boltić,Dragosavljević „uzeo“ bronzu u k-2 500m.
Marko Dragosavljević, aktuelni juniorski vicešampion Evrope osvojio je zlatnu medalju u disciplini k-1 200m. Devetnaestogodišnji bačkopalanačanin je najkraću kajakašu deonicu preveslao za 36 sekundi 430 stotinki ostavivši iza sebe Ekvadorca De Cesara i Nemca Libšera. Dragosavljević napušta Češku sa orelom najbržeg momka SK.
-Bilo je vrlo zanimljivo u samoj trci. Ušao sam potpuno opušten bez nekog prevelikog opterećenja da moram nešto da napravim. Na kraju ispalo je super-kroz dečački osmeh komentarisao je svoje prvo seniorsko zlato u jendosedu Dragosavljević-Bila je to trka kao i svaka druga. Obožavam da se trkam, pogotovu na 200m. Pre nedelju dana bio sam sedmi, sada prvi. To je tako u kajakašom sprintu.
Sestre Moldovan, Nikolina i Olivera osvojile su drugo zlato za nedelju dana. U Račicama su ponovile uspeh iz Segedina I ponovo bile najbolje u dvosedu spritna.
-Prezadovoljne smo. Konačno smo vezale dva jaka takmičenja na kojima osvajamo trofej. Moram da kažem da posle Olimpijade imamo sasvim drugačiji pristup i to se vidi kroz treninge i trke. Napredak je evidentan. Generalno, utisak je više nego povoljan-nije krila svoje zadovljstvo Nikolina Moldovan.
Devojke su do zlatne medalje u k-2 200m došle preveslavši stazu za 39 sekundi 847 stotinki.
Drugoplasirana je bila posada Nemačke, a treće u cilju Ruskinje.
Sprski dvosed Simo Boltić,Marko Dragosavljević osvojio je bronzanu medalju u disciplini k-2 500m. Dvosed iz Bačke Palanke „zlatni“ iz Segedina stigao je na cilj u vremenu 3:34,874 minuta.
-Marko (Dragosavljević) se prilično umorio u finalu sprinta. Nećemo da tražimo izgovor da je bilo kratko vreme između trka za oporavak. Prezadovoljni smo medaljom bronzanog sjaja. Ovo je za nas veliki podstrek i motiv da budemo još bolji. Da nam je neko ponudio učešće u finalu, pre početka sezone, oberučke bi ga prihvatili. O medaljama nismo mogli ni sanjati. Zlato i bronza u roku od samo nedelju dana je veliki uspeh. Ponosni smo-rekao je Simo Boltić.
A finalu discipline k-2 200m imali smo dve posade. Boltić i Dragosavljević zauzeli su šestu poziciju, a Nebojša Grujić i Uroš Mitjev bili su deveti.
Vladimir Torubarov bio je treći u B finalu discipline k-1 500m.Milenko Našagaćin šestoplasirani u B finalu k-1 200m.Olivera Moldovan zauzela je četvrto mesto, a Antonija Nađ sedmu poziciju u B finalu k-1 200m.
Srpski kajakaši napuštaju Račice uzdignut čela. Četiri medalje osvojene u Češkoj, jedna manje nego li pre nedelju dana u Mađarskoj, ukupno 9 odličja za dve nedelje, uspeh kakvim se malo koji sport u Srbiji može pohvaliti.

Povezana vest:  Plivački klub Leskovac pobednik Međunarodnog mitinga