fk novi pazar

Novi Pazar želi da istupi iz Superlige

Sekretarijat fudbalskog kluba Novi Pazar uputio je danas predlog Upravnom odboru o istupanju kluba iz Superlige Srbije zbog nepravilnosti i nameštanja utakmica u domaćem prvenstvu.
Novi Pazar je, u cilju regularnosti takmičenja, zatražio da predstavnici Fudbalskog saveza Srbija (FŠ) pregledaju snimke utakmica 28. kola Sloboda – Radnički Kragujevac (0:2) i Donji Srem – BSK (0:1) i kazne vinovnike nameštanja.
„Nas nema ko da zaštiti, ne samo da nam ne pomažu, već se utrkuju da nam odmognu. Zbog toga stalno postavljamo sebi pitanje svrhe takmičenja. Konstano tokom celog prvenstva bili smo pod lupom Disciplinske komisije i žrtve selektivnog odnosa FŠ. Kažnjavani smo zbog tuče navijača 500 metara od stadiona sa dve utakmice bez publike dok su upadi na teren i tuče navijača na drugim stadionima bili sankcionisani simboličnim novčeanim kaznama“, rekao je portprol Novog Pazara Redžep Korać.
Upravni odbor kluba je najavio hitnu sednicu na kojoj će razmotriti predlog Sekretarijata o istupanju Novog Pazara iz daljeg takmičenja i nakon toga doneti konačnu odluku.
„Želimo da sačuvamo naše prave navijače i naš grad na taj način što nećemo učestvovati u cirkusu u kojem se znaju uloge i u kojem je Novom Pazara pripala uloga žrtvenog jagnjeta. Sekretarijat je zbog toga dao predlog Upravnom odboru o istupanju kako bi smo aktere afere nameštanja rezultata poštedeli dalje blamaže pred fudbalskom javnošću“, zaključio je Korać.
Dva kola pre kraja Superlige Srbije, Novi Pazar se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova, koliko ima i Radnički iz Kragujevca.

Povezana vest:  Napadnuti navijači Partizana u Briselu