FUDBALSKA-LOPTASeverna Koreja se sprema u Zimbabveu

 

Vlada Zimbabvea potvrdila je danas da će se fudbalska reprezentacija Severne Koreje u toj zemlji spremati za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Ministar turizma Zimbavea Volter Mzembi rekao je da je vlada ove zemlje poslala pozive za pet timova da učestvuju na pripremnom turniru, među kojima su i Engleska i SAD, ali da je samo Severna Koreja prihvatila poziv.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Tošić: Još ništa nije gotovo

Mzembi je u Harareu rekao da je to pokušaj da se oživi turizam u ovoj zemlji, kao i da su sa tom namerom razgovarali i sa selekcijama Australije i Brazila.

-Od pet zemalja koje smo zvali u Zimbave, samo je Severna Koreja potvrdila dolazak, ali i ostanak do kraja maja, kada će otići u Južnu Afriku na Svetsko prvenstvo – rekao je Mzembi.

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije uskoro dobija selektora

Političar nije otkrio tačan datum dolaska, ali severnokorejska ambasada i ministarstvo turizma Zimbabvea naveli su da će reprezentacija azijske države 25. maja doći u Afriku.

Zimbabve ima problema sa politički izazvanim nasiljem i tešku ekonomsku situaciju. Vlada te države navela je da se nada da će privući 100.000 turista pre i posle Mundijala.

Mzembi je rekao da je to „ostvariv cilj“ i da se nada će tome pomoći fudbalski timovi koji se spremaju u zemlji.

Povezana vest:  Lavovski do pobede!

Severna Koreja je na mundijalu poslednji put učestvovala 1966. godine, a u Južnoj Africi će igrati u Grupi G, sa Brazilom, Portugalom i Obalom Slonovače.