Alex_FergusonFerguson: Isključenje Rafaela ključno za ishod meča

 

Mančester Junajted oprostio se od Lige šampiona za ovu takmičarsku sezonu. U četvrtfinalu, previsoka prepreka za ekipu Aleksa Fergusona bio je minhenski Bajern. U oba meča bilo je 4:4 a zbog većeg broja golova u gostima prolazak u polufinale izborio klub iz Minhena. Dva od četiri gola, po jedan u svakoj utakmici, Junajtedu je postigao hrvatski reprezentativac Olić.

Isključenje Rafaela, u 49. Minuti Fergusonu su ključni za ishod meča.

Povezana vest:  Bordo pobedio Evian na startu francuskog prvenstva

-Mlad momak, neiskusan – prve su reči Fergusona a zatim je i dodao:

-Svi iz Bajerna odmah su se sjurili prema sudiji i oni su ga isključili. To su tipični Nemci, to se ne može osporiti. Ključ je bio u golu koj smo primili pre kraja prvog poluvremena, a tu je i u isključenju Rafaela. Da smo ostali s jedanaest igrača ne bismo imali nikakvih problema.

Povezana vest:  Golman Navas definitivno član Reala

Ferguson se osvrnuo i na stanje svog najboljeg igrača Vejna Runija koji je sinoć zaigrao od prve minute. On veruje da će napadač biti potpuno spreman već sledeću nedelju.

-Možda me nagovori da ga stavim na klupu.

Runijev doprinos od tri gola na Old Trafordu nije bio naročit. Najbolji strijelac Mančestera ove sezone sa 34 pogotka ove sezone osetio je početkom drugog poluvremena da se stanje njegove povrede pogoršalo, pa je u 55. minuti bio zamenjen. Na kraju, Mančester Junajted pobedio je sa nedovoljnih 3-2, pa je zbog jednog gola u gostima više u polufinale prošao Bayern.

Povezana vest:  Inijesta: Ne postoji savršen igrač

-Odlučili smo rizikovati sa Runijem. Sada čemo proveriti stanje njegove povrede, ali ne verujem da je u pitanju nešto ozbiljno. Siguran sam da će već narednoe nedelje Runi biti OK – poručio je Ferguson.