TURNIR MALI FUDBAL-VELIKA SKOLA U STAROJ PAZOVI 01ODRŽAN TURNIR „MALI FUDBAL-VELIKA ŠKOLA“ U STAROJ PAZOVI

U organizaciji UNICEF-a i Opštine Stara Pazova, na fudbalskom terenu Sportskog centra FSS održan je tradicionalni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Mali fudbal – velika škola“, čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za podršku programu „Škola bez nasilja“.
U turniru je učestvovalo 12 ekipa iz kompanija: Energoprojekt niskogradnja, Energoprojekt oprema, Coca Cola HBC, Delta Generali osiguranje, Klanica i prerada 808, Milšped, Elektromreža Srbije, Metal Proizvod Plus, Alpha banka, Eurobank, Opština Stara Pazova i Prirodno matematički fakultet iz Novog Sada.
Pobednik turnira je ekipa Delta Generali osiguranje. Drugo i treće mesto osvojile su kompanije Klanica i prerada 808 i Coca-Cola HBC.
-Svi znamo koliko je fer plej važan u životu. Ovaj gest je naročito važan kada su u pitanju deca i učenici škola. Zahvaljujući porgramu ‘Škola bez nasilja’, koji se sprovodi u školama širom Srbije danas imamo učenike koji znaju da je fer plej i prijateljstvo nešto čime treba da se ponose. Zahvaljujem se UNICEF-u u naporima koje ulaže da zajednički stvorimo povoljnu sredinu i okruženje za odrastanje dece i omladine, koji predstavljaju temelj i budućnost našeg društva -izjavio je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.
Učestvovanjem u turniru, kompanije su ne samo pokazale sportski duh nego i dokazale visoko razvijen osećaj društvene odgovornosti. Prihod od prijava za turnir biće iskorišćen za unapređenje pograma „Škola bez nasilja“ koji se trenutno sprovodi 241 osnovna i 9 srednjih škola u 80 mesta u Srbiji. Od naredne školske godine, radiće se na jačanju i širenju Mreže škola koje su već sprovele program i koje, zajedno sa timom stručnjaka za prevenciju nasilja, daju podršku drugim školama u prevenciji nasilja. Na ovaj način škole će, kroz model horizontalnog učenja, nastaviti da jačaju svoje kapacitete kroz razmenu znanja i primera dobre prakse sa drugim školama iz svog okruženja.

Povezana vest:  Nišlije slavile protiv Spartaka