slavlje juniori 2013Rad se odužio svojim omladinskim reprezentativcima

Fudbalski klub Rad podelio je danas plakete četvorici svojih fudbalera koji su s omladinskom reprezentacijom Srbije osvojili Evropsko prvenstvo u Litvaniji, a oni su obećali da će nastaviti vredno da rade.
Andrija Luković, Nikola Antić, Uroš Đurđević i Slobodan Urošević kazali su da im je to što su trenirali u fudbalskom klubu Rad bila osnova za uspeh s nacionalnim timom.
-Hvala klubu, sadašnjem i prošlom stručnom štabu i svima koji su bili uz nas i koji su nas bodrili. Ovo je još jedan dokaz da se ovde radi fenomenalno – rekao je Luković, strelac pobedonosnog gola u finalu protiv Francuske.
Luković je na novinarsko pitanje odgovorio da niko od njih neće „poleteti“ već da će ostati čvrsto na zemlji.
-Nas četvorica sigurno nismo poleteli, mislima smo već okrenuti ka Čukaričkom (u 1. kolu Super lige Srbije). Svako odgovara za sebe, naravno, a ja znam da ćemo mi ostati čvrsto na zemlji – kazao je on.
Đurđević se nadovezao rekavši da će cela reprezentacija biti takva.
-Niko od nas u timu neće poleteti. Svi smo okrenuti ka početku prvenstva, mladi smo i željni dokazivanja – rekao je Đurđević.
Novinare je zanimalo da li će on ostati u klubu, na šta je Đurđević rekao da još ne zna, ali da razmišlja samo o Čukaričkom.
Banjički „Roberto Karlos“, kako zovu Nikolu Antića, kazao je da je ovo samo odskočna daska u karijerama tima i da sve njih čekaju novi uspesi.
Generalni direktor kluba Nenad Popović rekao je da je Rad počastvovan što je imao toliko reprezentativaca.
-Raditi u fudbalu je ogromna privilegija, a pogotovo kada oko sebe imate ovakve momke. Mi smo ponosni na njih i otvoreno kažemo da su oni ovaj uspeh zaslužili. Nadam se da je ovo njima samo prvi uspeh u nizu reprezentativnih trofeja, a voleo bih i da se druge reprezentativne selekcije pripremaju na našem stadionu, kao što je to sada bio slučaj – rekao je Popović.
Osim četvorice igrača, igračko ime i reprezentativni status u Radu je stekao i selektor omladinske reprezentacije Ljubinko Drulović.

Povezana vest:  Mančester Siti za Ibrahimovića spreman je da ponudi 96 miliona funti!?