PortsmouthFC copyPortsmut u finalu FA kupa

 

Fudbaleri Portsmuta, koji su nedavno i teoretski ostali bez šansi za opstanak u Premijer ligi, napravili su danas veliko iznenadenje i, posle produžetaka, u polufinalu engleskog FA kupa savladali Totenhem sa 2:0.

Totenhem, koji se u prvenstvu bori za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, imao je inicijativu i više šansi u današnjem meču na stadionu Vembli, ali bez konkretnog rezultata.

Povezana vest:  Navijači podržavaju fudbalere Zvezde na treningu pred Salcburg

Portsmut je do vođstva došao u 99. minutu, kada je Frederik Pikjon iskoristio grešku Majkla Dosona i sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu Totenhema.

„Pevci“ su i nakon prvog primljenog gola nastavili sa ofanzivnom igrom, a Portsmut je pokušavao da ugrozi protivnika iz kontranapada.

U jednoj takvoj akciji u 117. minutu Vinston Palasios je u šesnaestercu Totenhema napravio prekršaj nad Arunom Dindanom. Pobedu Portsmuta i plasman u finale preciznim udarcem sa „bele tačke“ potvrdio je Kevin Princ Boateng.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati i tabela 21. kola Super lige Srbije

Poslednji put Portsmut je u finalu FA kupa igrao 2008. godine, kada je stigao do trofeja pobedom protiv Kardif sitija sa 1:0.

Protivnik Portsmuta u finalu FA kupa biće ekipa Čelsija, koja je juče savladala Aston Vilu sa 3:0.