veselin_vukovic_selektor_rukometVuković: Nema mnogo vremena do kvalifikacija za SP

 

Rukometna reprezentacija Srbije počela je danas pripreme u Kovilovu, a novi selektor Veselin Vuković naglasio je da nema mnogo vremena za treninge do prvih utakmica sa Češkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2011. godine.

Prvi meč sa Češkom igraće se 12. juna Nišu, a revanš sedam dana kasnije, a reprezentacija će prve pripreme završiti sledehcg vikenda.

-Nemamo vremena i zato ćemo pokušati uoči utakmice da okupimo neke igrače malo ranije, a u zavisnosti od toga kada završavaju takmičenja u svojim ligama. Već znamo da na rukometaše iz Nemačke ne možemo da računamo do 6. juna, ali na sreću španska liga se završava 15.maja – rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, važno je da se što više igrača okupi na kontrolnim pripremama i da se proveri zdravstveno stanje.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije slavile u Portugaliji

-Na primer, juče je većina reprezentativaca igrala redovno kolo lige, ili mečeve kupa i uvek mogu da se dogode sitne povrede. Rukomet je takav sport – rekao je Vuković.

On je istakao da „u ovom trenutku nije želeo da se odrekne nijednog igrača“.

-Malo je vremena da bi se bilo kakvi rezovi pravili. Želim da vidim sve igrače koji su bili u poslednje vreme na raznim spiskovima i da eventualno proverim dva, tri nova igrača. Za kratak rok to je najpraktičnije rešenje – rekao je Vuković. Selektor Srbije naglasio je da je njegova deviza da nijedan igrač nije otpisan za reprezecatniju, dok to sam ne kaže.

Povezana vest:  Katarina Krpež Šlezak prvi strelac prve faze EURO 2018

-Nikada igrače nisam delio na mlade i stare, samo na dobre i manje dobre. Mislim da ću se toga držati i dalje. Ako neko sa 45 godina može da pomogne reprezentaciji… zašto da ne? – rekao je Vuković.

Za vreme sedmodnevnih priprema u Kovilovu neće se igrati nijedna kontrolna utakmica.

-Mađari su nam ponudili da igramo, ali nismo mogli da prihvatimo, jer ne bismo imali ekipu. Nismo kompletni. Imaćemo 11 treninga i za to vreme pokušaćemo da prođemo sve faze, kako bi igrači odneli ideju šta ćemo od njih očekivati – rekao je Vuković.

On je dodao da je osnovna koncepcija da se što više iskoriste dobre strane, a da se sakriju one loše, kojih „evidentno ima, jer to pokazuje rezultat na Evropskom prvenstvu u Austriji“.

Povezana vest:  EP KADETA, Orlići deklasirali Ruse!

-Nešto nije bilo u redu. Pokušaću da osvetlim situaciju iz više uglova – rekao je Vuković.

Selektor Srbije objasnio je da će se primeniti „švedski model“ iz vremena kada su Šveđani bili veoma jaki, osvajali medalje i svi igrali u inostranstvu.

-Svi igrači su tada imali u pisanoj formi šta treba da rade i da spreme, pre nego što dođu na pripreme, kako bi se što manje vremena gubilo. To su bile skripte od po stotinak strana – rekao je Vuković i zaključio: „Treba da pokušamo da budemo što praktičniji“.