vojvodina honvedVojvodina u baražu za LE, pobedila Bursu 3:0 u gostima

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se danas u baraž za plasman u Ligu Evropa, pošto su u gostima pobedili tursku Bursu sa 3:0, i tako slavili sa 5:2 ukupno u dva meča.
Golove za Vojvodinu postigli su Abubakar Oumaru u 10, Stojan Vranješ u 29. i Andrija Kaluđerović u 83. minutu. U prvom meču, u Novom Sadu, bilo je 2:2.
Protivnik Vojvodine u baražu biće poznat posle sutrašnjeg žreba.
Vojvodina je utakmicu u Bursi odigrala hrabro i zrelo, a iznenađenje je najavila već u 10. minutu. Vranješ je izveo korner, a Oumaru je bio na ivici peterca i glavom je poslao iza leđa Sebastijana Freja.
Vojvodina se nije zatvorila posle gola, ali nije ni jurila, već je igrala mirno. Bursa je prvo imala jednu priliku iz daljine i potom jednu iz blizine, ali je golman Novosađana Matej Delač sjajno reagovao oba puta.
U 29. minutu Oumaru je protrčao po levoj strani i dodao loptu Vranješu, koji ju je smestio u mrežu za 2:0 i velike glavobolje domaćinima.
Bursa je u drugom poluvremenu krenula u opšti napad, ali bez uspeha. Domaći tim je najbolju priliku imao u 59. minutu, kada je Stanislav Šestak sa ivice peterca šutirao, ali je Delač samo malo skrenuo I lopta je pogodila prečku.
Bursa je stvarala još prilika, ali bez uspeha. Vojvodina je imala veliku šansu u 71. minutu, ali je Vranješ šutirao u Freja.
Trener gostiju Marko Nikolić napravio je nekoliko izmena, a među njima je i uvođenje napadača Andrije Kaluđerovića umesto Oumarua.
Kaluđerović je u 83. minutu iskoristio centaršut Nemanje Radoje I zatresao mrežu za konačni ishod meča i veliko slavlje Novosađana.

Povezana vest:  Rumenige: Odbili smo "ludu" ponudu Čelsija za Riberija