srbija pozdrav

Basta: Nije Kolumbija samo Falkao

Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Basta poručio je danas da će prijateljski duel sa Kolumbijom predstavljati najbolju moguću proveru uoči duela sa Hrvatskom i upozorio da fenomenalni golgeter Radamel Falkao nije jedina opasnost.
-Imaju zaista dosta kvalitetnih igrača, poznajem ih jako dobro, a trojica-četvorica su mi odlični prijatelji. Mladi napaač Mjuriel igra kod mene u Udinezeu, a Armero i Kvadrado su mi takođe bili saigrači. Biće to prava provera i u svakom slučaju izuzetno teška utakmica – rekao je Basta u Barseloni.
Iako je za državni tim, spletom mnogih okolnosti, do sada odigrao samo osam utakmica Basta je bez dileme jedan od najiskusnijih reprezentativaca, a prema onome što prikazuje u poslednje vreme biće i jedan od najvećih aduta Siniše Mihajlovića protiv Hrvata.
-Mnogo će nam značiti ovo okupljanje u Barseloni, da se malo uigramo, ali i da probamo da napravimo dobru rezultatsku uvertiru za duel sa Hrvatskom. Znamo svi koliko nam je ta takmica važna i neophodno je da je dočekamo što spremniji – naglasio je vezni igrač Udinezea.
Nekadašnji kapiten Crvene zvezde tokom leta bio je jedan od najčešće spominjanih igrača u prelaznim roku, s obzirom na interesovanje Intera, međutim, i dalje je član crno-belih iz Udina.
-Ne znam ništa o tome, maksimalno sam skoncentrisan na obaveze u Udinezeu. Imam još tri godine ugovora, ali ima vremena.Videćemo šta će se dogoditi – zaključio je Basta.
Utakmica između Srbije i Kolumbije igra se sutra od 20 sati u Barseloni.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Antić zadovoljan uprkos slaboj realizaciji