Dragan-Dzajic-3

Džajić: Ne napadamo Partizan, tražimo regularnost

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je danas da prethodna saopštenja crveno-belih i javna rasprava sa prvim čovekom FSS Tomislavom Karadžićem nisu upereni protiv Partizana, već da cilj imaju da takmičenje u Superligi bude regularno.
-Naša želja je da nemamo neregularnosti u srpskom fudbalu i nije nam u interesu da se dešavaju ružne stvari. Hoćemo da liga bude poštena, pa nek šampion bude Partizan ili neka druga ekipa – rekao je Džajić na konferenciji za novinare na Marakani.
Džajić je istakao da Zvezda nije želela da povredi crno-bele.
„Izneli smo naš stav, nismo kontaktirali druge klubove i ne lobiramo za nas. Nismo želeli ni da povredimo Partizan, a Tomislav Karadžić kao predsednik saveza ima odgovornost, poručio je Džajić.
Potpredsednik Zvezde Slaviša Kokeza ponovio je da je nezadovoljan suđenjem na meču Partizan – Novi Pazar (4:3) kontaktirao Karadžića, ali da mu nije pretio.
-Moja komunikacija sa njim se sastojala iz jedne sms poruke i razgovora koji je trajao dva minuta. Rekao sam mu da on stoji iza lošeg suđenja i da je vreme da ode. Nigde tu nisam video pretnju, to što mu se neke stvari priviđaju ili što gleda u budućnost, verovatno ima veze sa Karadžićevim godinama – rekao je Kokeza.
On je dodao je da će u narednih par dana biti jasno da li će crveno-beli kroz institucije i proceduru FSS pokrenuti inicijatvu za promene na čelu te organizacije.
Njegov kolega Nebojša Čović rekao je da u klubu postoji jedinstvo kada je u pitanju da li je Karadžić odgovoran za loše stanje u srpskom fudbalu.
-Morao sam malo da sačekam sa reakcijom, pošto vidim da je Karadžić juče rekao jedno, a danas mu je ‘pouzdani izvor’ rekao drugo, odnosno da iza saopštenja stoji Goran Vesić. Nisam pisao saopštenja, ali sam dao saglasnost. Mi i dalje nismo dobili odgovore oko suđenja na meču Partizan – Novi Pazar, da li je bio penali i da li je bio gol za crno-bele – rekao je Čović.
Čović je podsetio da je Zvezda u nedelju izgubuila u Ivanjici, ali da bi možda bolje prošla da je pravdu delio arbitar sa meča Partizan- Novi Pazar.
-Neću da ulazim u Karadžićevu biografiju počevši od Spuža, do Kelebije i gađanja jogurtom u Fudbalskom savezu Vojvodine. Ipak činjenica da su on i generalni sekretar FSS pomogli Zvezdi kada je imala problema sa registracijom igrača – kazao je Čović.
On je dodao da ne zna da li će da podnosi tužbu protiv Karadžića, ali da ako je bude podnosio i dobio na sudu, novac će uplatiti za bolnicu „Laza Lazarević“.
Zvezda je u subotu uveče zatražila Karadžićevu ostavku, a povod je bio suđenje na utakmici prvog kola Superlige između Partizana i Novog Pazara, što je kasnije preraslo u „rat“ saopštenjima u koji se uključio i Partizan.

Povezana vest:  Napoli nudi 20 miliona za Mitrovića