Crvena zvezda - Grashopers

Remi Zvezde na proslavi, Delije opet protiv Karadžića

Fudbaleri Crvene zvezde i Donjeg Srema odigrale su večeras u Beogradu nerešeno 2:2 (1:0) u poslednjoj utakmici petog kola Superlige Srbije.
Crveno-beli su prekunuli seriju pobeda u domaćem prvenstvu i na taj način pokvarili proslavu 50. rođendana stadiona Marakana.
Golove za Zvezdu postigli su Abiola Dauda u 8. i Nejc Pečnik u 54. minutu, dok je su bod gostima doneli Damjan Marčeta u 76. i igrač Partizana na pozajmici u Donjem Sremu Stefan Aškovski, koji je golmana Bajkovića savladao u 90. minutu.
Utakmica je u prvom poluvremenu bila prekinuta, jer se predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžić ponovo našao na meti najvatrenijih navijača Zvezde.
Delije su u 30. minutu razvile transparent „Godina 1961. – Tomislav Karadžić prvi srpski huligan, nakon čega je sudija Darko Bogdanović na kratko prekinuo utakmicu dok se transparent ne ukloni. 
Fudbalski klub Crvena zvezda uz podršku oko 40.000 gledalaca, uoči današnjeg prvenstvenog duela sa Donjim Sremom, obeležio je 50. rođendan stadiona crveno-belih, popularne Marakane.
Na teren su, pozdravljeni ovacijama, izašli neki od aktera prve utakmice koja je odigrana na Marakani između Crvene zvezde i Rijeke, 1. septembra 1963. godine kada je beogradski tim pobedio sa 2:1.
Tačno pola veka kasnije na istom mestu ponovo su bili Dragan Džajić, Vladica Popović, Dušan Maravić, Blagoje Mitić i Trifun Mihajlović, legendarni fudbaleri crveno-belih.
Osim aplauza, za sve ono što su uradili u dresu Zvezde dobili su na poklon i specijalno dizjanirane dresove za ovu priliku. Upravo u takvim crvenim dresovima fudbaleri Crvene zvezde igraju večerašnji meč protiv Donjeg Srema.
Tokom prethodnih pola veka na Marakani su gostovali najveći asevi svetskog fudbala poput Pelea, Maradone, Brekenbauera, Ronalda i ostali.
Pamte se mnogobrojne pobede Crvene zvezde, kao i reprezentacije, a najveći srpski stadion bio je domaćin finala Kupa šampiona 1973. godine u duelu Ajaksa i Juventusa (1:0) i finala Evropskog prvenstva 1976. godine kada je Čehoslovačka posle boljeg izvođenja penala savladala Zapadnu Nemačku sa 5:3.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, UEFA povećala nagrade za učesnike Lige šampiona